Challenge: Detox i december

... Kan man overhovedet det, eller er falder det under kategorier som "blasfemi", "gudsbespottelse" og "landsforræderi"? Er straffen hjul og stejle, offentlig udstødelse eller 24 piskeslag?

Jeg ved det ikke, og jeg er også lidt ligeglad. For sagen er nu engang den, at jeg har valgt at detoxe mig gennem den måned på året, der ellers unægteligt er forbundet med at fylde sig som en marcipangris fra morgen til aften.

Og hvorfor nu det? Er det ikke lidt som at melde sig ud af den gode stemning? Tjo... Det er det vel på sæt og vis, men omvendt har jeg i år slet ikke behov for alt det julehurlumhej og virak, der er forbundet med Kristi fødsel. Jeg har brug for at pleje mig selv og min krop og ikke mindst mit selvværd, der af en eller anden besynderlig (og temmelig irrationel) årsag er lidt amputeret i øjeblikket. Derfor har jeg brug for at finde ind til kernen igen, og jeg synes at december er den oplagte måned at gøre det i. For er det ikke også en måned, der ud over det folkelige ædelgilde handler om nærvær, hjertevarme og næstekærlighed? For mig at se er det da oplagt at udøve de tre glimrende empatiske øvelser mod den person, der står en nærmest, nemlig sig selv.

Så det er det, jeg gør.

Men hvad indebærer det i praksis?

Kost: Jeg føler mig frygteligt oppustet for tiden, og har behov for at nulstille batterierne. Derfor siger jeg nej tak til hurtige kulhydrater og sukker. Konkret betyder det at rugbrød og havregryn i yderst begrænsede mængder er ok, men der er bye bye til alt, der hedder hvidt brød, småkager og risengrød og konfekt. Jeg skruer desuden gevaldigt op for grøntsagerne og ned for frugten og prøver at begrænse mine måltider til morgenmad, frokost og aftensmad. Mælkeprodukter og kød beskæftiger jeg mig aldrig med, så de er naturligt ude af ligningen. Et c'est ca. Og alkohol (også gløgg) er et no-no. (Eksempelvis: Morgenmad: Grøn smoothie - evt. med 50 g glutenfri havregryn eller morgenmadssalat. Frokost: Råkost- evt. med 1-2 skiver glutenfrit knækbrød. Aftensmad: Zucchini-nudler med vegansk tomatsauce)

Kost-challenge: 3-dages juicekur midt i december for at rense ud.

Træning: Jeg stræber efter at træne hver dag, hvilket i og for sig ikke er så forskelligt fra nu, hvor jeg træner 5-6 gange om ugen. Men hvor jeg lige nu mest dyrker Hot Vinyasa Flow Yoga, vil jeg i december skrue op for puls/styrke træningen med flere reformer og barre-trænings klasser samtidig med at jeg dyrker den rare, varme yoga.

Trænings-challenge: Træning (minimum) 6 gange om ugen - og (minimum) 3 dobbelt-klasser per uge (Eksempelvis 1 x reformer og 1 x barre)

Jeg har kun givet mig selv 4 "fridage". De to første er allerede denne weekend, hvor jeg er i Paris med min veninde. Jeg kan uden store problemer godt spare på sukker og kulhydrater, men jeg under altså mig selv et (par) glas champagne, og træningen erstattes med at vade Paris tynd. De to andre fridage falder (surprise) den 24. og 25. december... Men mon ikke jeg kan holde igen med juleknaset?

Og til nytår? Well, det er endnu uvidst hvad den aften må bringe, men dagen skal bruges på dette yoga-event i Brøndsalen i København.

Så hvad synes i? Er jeg skør, eller er der nogle, der har lyst til at hoppe med på min challenge i December?

Synes godt om

Kommentarer

Natalie,
Jeg synes selvfølgelig at du skal tillade dig selv en cocktail den 15/12.. I det mindste bare en Skinny Bitch så 😉
natulia.com