TIPS TIL DEG SOM VIL TA EN TATOVERING

PS: Dette er et innlegg som ble skrevet på min tidligere blogg, for et år siden.
Innlegget er inspirert av en artikkel jeg linker til lenger ned. Alt som står der er meget relevant å tenke på, når man har lyst til å ta en tatovering.

-

VIT HVA DU VIL HA! "Trender forsvinner-Tatoveringer er permanent":
En tatovering er ikke som håret, som du kan klippe og farge som du vil. En tatovering er utrolig vanskelig å bli kvitt, så derfor, "vit hva du vil ha!". Ikke bare kast deg ut i det, og tenk "jaja". Bruk heller litt tid på å finne ut hva du vil tenke deg. Tar du feks et motiv som er ferdig-lagd, er det større sjanse for at flere har lik. Vil du ha tatoveringen din litt mer spesiell, bruk litt tid til å finne en tatovør som har den tegnestilen du kunne tenke deg. Utforsk, eller, se over tidligere tatoveringer til tatovøren du kunne tenke deg. De sier så at tatoveringen vil bli mindre psykisk etter en stund, så anbefales å tenke litt større enn det man tenker, og tenke over plasseringen på tatoveringen. Jo større tatovering, jo flere detaljer.
TENK OVER PLASSERING: Den første tanken du fikk, er som regel den beste for deg. Skal den synes godt for alle, eller skal den være mer diskré?Anbefales å holde unna halsen, hender og ansikt i første omgang. Slike plasseringer passer som regel ikke for unge mennesker, som kanskje ikke har funnet livets vei helt enda. 

VELG RIKTIG TATOVØR: Viktig viktig! Forhør deg om steder, stikk innom å se, søk dem opp. Vit at de følger reglene!Du må kunne føle deg komfortabel med denne personen som skal tatovere deg. Og NO NO til hjemmetatovering hos en venn! Hebatitt, HIV, Tuberkulose eller en ekstremt stygg tatovering. Dette er bare noe som kan forekomme, hvis man ikke tar forehåndsreglene før man tar en tatovering.

IKKE LA PRISEN STYRE DEG, "Kvalitet måles ikke i tid. En god tatovør er effektiv": Pris på tatovering blir ofte målt ut ifra tatoveringen du vil ha. Ofte er det timepris. Ut ifra det kunstneriske synspunkt, bør ikke penger være den avgjørende faktoren når tatoveringen varer livet ut.
FORBEREDELSER: Lett for å svime av, har diabetes, epilepsi eller en annen tilstand du er usikker på? La tatovøren vite om dette FØR du blir tatovert. Ikke tatover deg hvis du feks er gravid, tar piller eller kanskje marihuana?! Ta gjerne med deg noe som får opp blodsukkeret ditt, i tilfelle du merker det syner. Heller utsett timen hvis du er syk, da vil hele prosessen bli bedre.
JA, DET GJØR LITT VONDT: Det blir stukket inn med nåler ca 2mm inn i huden. Smertene variere fra person til person, og på området tatoveringen blir tatt. De fleste blir positivt overasket, da det ikke hadde gjort så vondt som man hadde trodd.
TATOVERINGEN ER ÅPENT SÅR: Unngå sterk sol, solarium, badekar, saltvann, klorvann på 3-4 uker. Lå være å klø, klå og pelle. Man vil få med seg en veiviser etter at tatoveringen har blitt tatt.

Les hele artikkelen her.

Selv har jeg en tatovering som jeg tok for ca 8 måneder siden. Det er et kompass som er plassert på venstre hånd, noe som vil si at den er ganske synlig, men som jeg og kan skjule hvis jeg evt må det. Tanken hadde vært der et par år før jeg tok den, og angrer ikke et sekund! Stedet hadde jeg fått høre fra min søster, som selv hadde brukt det stedet til sin tatovering, og jeg fikk senere vite at onkelen min bruker det samme stedet til sine tatoveringer.

Liker

Kommentarer