ENKEL ISKAFFE Å LAGE HJEMME

Hei og god morgen!
God formiddag?

Hvert fall. Over flere år har iskaffe vært en greie for min del og jeg tror ikke jeg vil vite hvor mye penger jeg faktisk har brukt på det i løpet av årene. Nå i det siste har jeg satt meg ned for å se på hvor jeg kan spare inn litt penger. Finner fort ut at en god start er å kutte ned på alle småkjøpene. Hyppige småkjøp, blir tilslutt en del penger. Iskaffe og energidrikk er en stor favoritt. Enten om iskaffen kjøpes på kafe eller i butikk (hyppigst i butikk den siste tiden). Er jo ikke slik at jeg nå aaaaldri skal kjøpe det igjen, men målet er å kutte såpass ned at det heller blir en kos når jeg er på kafe med venninner/er på tur.

En super enkel ting å lage hjemme er jo akkurat iskaffe og det blir ofte vel så godt som den man kjøper i butikken, om ikke bedre. "Problemet" er at jeg tidligere ikke har blitt fornøyd når jeg har laget iskaffen hjemme. Helt til nå.

  • Pulverkaffe: 3 tsk, ønsket mengde varmt vann
  • Sukrin sirup og/eller sjokoladesaus: 0,5-1 tsk av hver, blandes i varm kaffe
  • Vaniljemelk og isbiter: ønsket mengde


Det er valgfritt hvilken type pulverkaffe du bruker. I og med at jeg har to kaffemaskiner utenom (en til kapsler og en til filterkaffe), kjøpte jeg like greit den billigste til å bruke i iskaffe og bakevare. Vaniljemelken fra Tine synes jeg ble veldig god å bruke i kaffen. Sukrin sirup og sjokoladesaus kan ogåså byttes ut med annen type søtning/smak hvis man vil det.

Nå skal det gjøres litt skolearbeid før man må forsøke seg ut i det fine været. Flere enn vi som våknet opp til sol og blå himmel?

Liker

Kommentarer