DEN TYNNE BLÅ LINJEN

Hallo og god lørdsagskveld

Titter innom for å dele en aldri så liten serietips med dere. Torsdag kveld kom vi tilfeldigvis over serien "den tynne blå linjen" på NRK TV. Dette like etter å ha sett ferdig sesong 1 av "maxitaxi driver" som dere også finner på NRK TV (anbefales også!).

I serien følger vi Sara som er nyutdannet politi og som forsøker å finne seg til rette i Malmø-polititet.

Vi får følger politiet i Malmø som får en rekke av oppdrag; alt fra forsvunnet barn, til voldtekter til voldshendelser. Det jeg synes gjør serien ekstra interessant er at vi også får et innblikk i all medieoppslaget rundt polititet og mennerskers syn på politietsarbeid etterhvert som hendelsene skjer. Politiet må takle flere umulige dilemmaer som de stilles overfor og vi får et innsyn i hvordan dette påvirer deres hverdag og psyke. Det får meg til å huske på at alt er ikke alltid slik det ser ut, og at det ligger mer arbeid bakom det vi ser. Hvor fort gjort det er å tro at "man ikke gjør en jobb" man "bare går rundt". Eller slik anmeldelsen i dagbladet om serien skriver "for selv om den tynne blå linjen ikke byr på løsninger, minnder den oss på at ting aldri er så enkelt eller svart-hvitt som en avisoverskrift eller et kommentarfelt skal ha deg til å tro. Om den minner oss om, avhenigg av hvor sympatien din ligger, at politiets hverdag i et moderne samfunn er alt annet enn enkel".


Så hvis du ikke har noe annet å gjøre i kveld, eller en hvilken som helst annen dag, anbefaler jeg denne serien! Nå kommer det en episode til i morgen, også tror jeg ikke sesong 1 har flere episoder. Det er nesten litt krise, men krysser fingrene for at det kommer en sesong til.

Nå står pizzadeigen til heving og hudene ligger å slapper av begge to. Resten av kvelden skal gå til å bare slappe av og nyte en rolig lørdagskveld.


- Ha en god lørdagskveld videre!

Liker

Kommentarer