Julebord, julelunsj, juleverksted, familie, venner og kanskje en juleflørt? Uansett hva dine juletradisjoner inneholder er dette en tid som for mange av oss er veldig sosial og festlig. Sminke er er selvfølge for de fleste av oss når vi går ut, men hvordan huden har det under sminken er avgjørende for resultatet. Her kommer fem supre tips for julehuden 2017:

  • Antioksidanter (vitamin C) er en av de flotteste og raskeste antiagebehandingene vi har. Her repareres skadene i huden, vi blir mindre hovne og sirkulasjonen stimuleres, så vi gløder om kapp med julekuler og glitter! C-bright fra ZO Health har en deilig base som legger seg flott på huden uten å bli klissete.
  • Primer er finishen på hudpleien før du skal sminke deg. Når huden er renset, peelet og matet med antioksidanter legger du på en primer for å jevne overflaten på huden. Dette gjør porer og fine linjer mindre synlige og sminken din sitter bedre når du nå skal ut og danse hele natten. Det finnes mange gode primere, men jeg har landet på Colorescience sin Even up denne sesongen. Den er fin i fargen til de fleste nordmenn og kvinner. Even up er veldig drøy og bare et lite pump av denne, får foundationen til å sitte veldig fint.
  • What?? Enda et råd? Vann.. drikk masse vann og husk å rense ansiktet før du legger deg. GOD JUL!!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Kosmetiske injeksjoner er en voksende trend og er etterhvert blitt mer og mer vanlig blant folk flest. Det er ikke bare jenter med andenebb og Hollywoodfruer som benytter seg av klinikkenes magiske nåler. Ola og Kari har fått øynene opp for hvilke resultater som kan oppnås med medisinske og kosmetiske injeksjoner, men jeg opplever at mange vet lite om de forskjellige injeksjonene og mange har fordommer som bygger på uvitenhet. Når kundene kommer til meg for å få en vurdering av huden sin er det ofte noe de har tenkt på lenge. Mange unnskylder seg og er flaue over at de i det hele tatt er kommet inn døren. Dette er jo litt rart, jeg tenker hvis det er et sted du ikke skal være flau over å prioritere huden og utseendet ditt så er det hos oss. Jeg forstår at mange er redde for at de skal ende opp som de overbehandlede kjendisene vi ser i media, for like fine som disse behandlingene er når de er gjort med måte er de ødeleggende når de brukes i for store mengder. Alle skal ikke gjøre alt, og de aller fleste har klare tanker om hva det er de ønsker å forbedre. Men hva brukes hvor og hva er forskjellen på botox og filler egentlig? Jeg har lyst til å forklare litt om hva botox er og gjør, for dette er et fantastisk legemiddel som får skylden for mange ting det ikke er årsaken til.

Botox eller Botulinum Toxin A som det heter, er ett giftstoff som hemmer kommunikasjonen mellom musklene og nervene i en periode. Dette er et legemiddel og brukes i stor grad på sykehusene for mange forskjellige indikasjoner. I de kosmetiske klinikkene brukes det hovedsakelig til tre forskjellige indikasjoner; reduksjon av mimiske linjer, mot spenningssmerter (tanngnissing) i kjeve og hodepine og mot overdreven svette (hyperhidrose). Botox legger ikke noe volum i huden og brukes oftest til linjer i pannen, sinnarynker og linjene ved øynene i øvre del av ansiktet. Mer erfarne behandlere bruker også botox til blant annet å justere asymmetri i ansiktet, gummy smiles og RIF (resting bitch face).

Botox kan ikke lage store andenebb. Når disse nebbene kommer ruslende er det fillere som er syndebukken. Botox kan brukes i musklene ved munnen, men da til å senke overleppen for de som viser mye tannkjøtt når de smiler (gummy smile) dempe linjene på overleppen, eller i haken og musklene som trekker munnvikene ned for et mindre strengt og surt utseende.

Botox har vært brukt i mange tiår og vi vet at det er lite risiko ved å bruke botox i de dosene som er brukt i kosmetiske klinikker. Effekten ved reduksjon av mimikk er forbigående og gir ikke permanente lammelser. Når det er sagt er det kjedelig å være skjev i mimikken i 3-4 måneder. For å være dyktig til å behandle med botox må man kunne anatomien godt og kunne lese ansiktets mimikk hos hver enkelt kunde. Dette er ikke en behandling du kan kjøpe på lets deal og forvente topp resultat, jeg ser så mange crazy brows der ute! Det klør i fingrene mine etter å få lov til å hjelpe til å rette dem opp, for botox er intet mindre enn fantastisk når det er satt riktig.

Likes

Comments

Er du av den tålmodige typen eller er du som meg, når jeg har satt meg noe fore skulle det helst skjedd i går?

Hos frisøren kan du gå inn med langt mørkt hår og komme ut som korthåret blondine fire timer etter. Dette har jeg prøvd, og det føltes amazing! Men er det også mulig å trylle slik på en kosmetisk klinikk og finnes det en krem som kan fikse alt? Jeg har lyst til å sette to tydelige streker under svaret; hvis det virker for godt til å være sant, da er det helt sikkert det!

Veien til sunn og vital hud krever livslang dedikasjon og også forståelse for hva som skjer under hudoverflaten når vi bruker potente kremer, peelinger eller injeksjonsbehandlinger. Det er viktig å differansiere mellom behandlingene som jobber med hudens tekstur og problemer, og injeksjonsbehandlingene som justerer volumetap eller minsker mimiske linjer.

La oss ta for oss injeksjonsbehandlingene først. Hvis du skal gjøre en behandling for å være fin til en bestemt tid, er det viktig å booke time god tid i forveien. Når vi gjør behandlinger med fillere kommer det synlig effekt med en gang, men ofte kommer det også hevelse i det behandlede området og av og til ses det blåmerker etter disse behandlingene. Ved behandling med botox går det opp til fjorten dager før det ses full effekt av behandlingen. Mesoterapi og Dermapen er også behandlinger med nåler. De gir fantastiske resultater men etter behandling blir kunden rød i huden og det kan komme små blodutredelser. For mange er dette behandlinger som skal planlegges litt strategisk i forhold til møter og sosiale sammenkomster.

Men hva så hvis du ønsker en liten piff og glød til julebordet eller førtiårsdagen? Peelinger med korn, enzymer eller milde syrer, kombinert med gode masker, kan gi supre resultater i noen uker. Ved å stimulere huden overfladisk aktiveres de små blodkarene i overhuden og dette gir huden fylde og farge. Vi får også bort døde hudceller som, gir gusten og ujevn hudtone og setter fart på dannelsen av nye friske celler. Jeg elsker disse behandlingene!

Hvis det er så enkelt, så er det jo ikke noe poeng i de mer omfattende kosmetiske behandlingene som kan gi rødme, flassing, blåmerker og hevelse?

Hvis formålet med behandlingen er å oprettholde spenst og glød på en permanent basis må vi dypere ned i hudlagene. For å korrigere dypere linjer, pigmenteringer, akneproblematikk eller kronisk rødme i huden, vil jeg anbefale en mer langsiktig behandlingsplan hvor fokus er å stimulere basallagene i huden hvor celleproduksjonen vår foregår. Det er nå det blir morsomt, for det er her vi virkelig kan utrette flotte resultater. Ved å jobbe med aktive ingredienser som retinol, aha-syrer, salisylsyre, TCA, peptider, growth factors og antioksidanter, samt reseptbelagte preparater der det er behov for medisinsk tilnærming, kan alle få synlige, flotte hudforbedringer.

Mange lurer på hva som er forskjellen på de kremene du kjøper på medisinske klinikker og kremene som selges på taxfree-butikken på Gardermoen? Svaret er mengden aktive ingredienser kremen inneholder. En krem fra Dior kan godt inneholde retinol, men ikke i samme styrke som den du kjøper over disk hos autorisert personale på en klinikk. Logikken er enkel. Hvis det er sterkt nok til at du kan få effekt er også sterkt nok til å gi bivirkninger. Hvis feil hud får feil produkt, eller produktet blir brukt anderledes enn indikert fra forhandler, kan det gi reaksjoner i huden. Når dette skjer i Norge slutter vi å bruke kremen, som vi tror vi har reagert allergisk på. I USA derimot blir det søksmål mot kosmetikkmerket og forhandler. Dette er ikke noe de store kosmetikkmerkene kan risikere, så parfymeri kremer er derfor milde kremer som passer alle hudtyper. Når du kjøper kremer fra cosmeceuticalsmerkene skal du få veiledning i hva som passer din hud, avhenging av hvilken problemstilling som behandles. Kunden skal også veiledes i hvordan produktene skal brukes og hvilke reaksjoner som kan oppstå ved bruk av kremene. Hos meg får alle mine kunder også mitt telefonnummer så de kan komme i kontakt med meg hvis de har spørsmål om behandlinger eller kremprogrammer som er kjøpt hos meg. Jeg syntes det er viktig å jevnlig evaluere sammen med kunden hvordan forløpet fungerer. Skal det justeres opp eller ned i styrke? Skal noe legges til eller tas fra?

Fra tid til annen dukker det opp kremer som hevder å ha botoxeffekt, eller gadgets som skal kunne erstatte fillerbehandlinger når de påføres utenpå huden. Ja altså som jeg sa innledningsvis, hvis det virker for godt til å være sant, så er det det. Bruk gjerne et par hundrelapper på dette hvis du trenger å se med egne øyne at jeg har rett. Det er bare botox som kan det botox kan. Har du ikke lyst til å få injisert botox inn under huden så vil jeg råde deg til å bruke pengene på gode produkter eller behandlinger som styrker huden din så ikke de mimiske linjene setter seg så hardt, istedenfor å lete etter "liksombotox" i jungelen av juks og fanteri.

Det er tidkrevende og kostbart å holde huden vital og sprek. Her duger det ikke med skippertak. Hvordan du behandler huden er noe du fysisk bærer med deg resten av livet. Hvilke behandlinger og kremprogrammer som er aktuelt varierer også i forhold til livets faser og økonomiske muligheter. Det er viktig for meg å ha med meg kunden både mentalt og økonomisk i planleggingsfasen. Det er ikke noe poeng å gå hjem fra min klinikk med masse kostbare produkter du ikke får til å bruke når du kommer hjem. Det er ikke alle som får til lange rutiner av kremer morgen og kveld. Kanskje holder det med en god rens og en krem? Er du av denne typen kan jevnlig behandlinger i klinikken med gode peelinger eller Dermapen være ideelt for deg.

Jeg er ikke flink til å mekke bil. Når bilen trenger service, booker jeg tid på et verksted som kan nettopp dette. Huden din er vel verdt den samme servicen? Huden vår forandrer seg gjennom livet. Ytre og indre faktorer som sol, hormoner, søvn, mat, stress, og forurensning påvirker huden vår. En ting er iallefall sikkert, det er at hudhelse ikke er noen quick fix. Skal du ha en sterk, flott og sunn hud må du tenke på hvordan du behandler den.


Likes

Comments

Velkommen til bloggen!! Jeg er fan av å prøve nye ting, rett og slett å ta ett stort skritt ut av komfortsonen, so here goes..

Jeg heter Nanna Vinje og er kosmetisk sykepleier. Jeg jobber på Cosmo Clinic, som holder til på St Hanshaugen og i Nydalen. Klinikken på St Hanshaugen er vår "walk in" klinikk og her utfører jeg medisinsk hudpleie, legger opp kremprogrammer og behandlingsplaner, utfører injeksjonsbehandlinger og behandlinger med dermapen og mesoterapi. På klinikken i Nydalen har vi plastikkirurgi, laserbehandlinger, injeksjonsbehandlinger og kremprogrammer. Jeg underviser også på Senzie Akademiet, i bruk av laser og IPL.

By Nanna Vinje har jeg startet for å nå ut til dere som har interesse for hudpleie og produkter, medisinsk hudpleie og kosmetiske behandlinger. Jeg opplever at mange er nysgjerrige på hva bransjen har å tilby, men også at bransjen møtes med en stor grad av skepsis. Den kosmetiske bransjen er en jungel av klinikker, behandlinger, kremer og maskiner som alle lover fantastiske resultater. Det er mange spennende og effektive behandlinger bransjen har å tilby og kanskje kan jeg veilede litt i hva som er rett behandling for deg.

På Instagram og Facebook handler det i stor grad om å være kortfattet i bruk av ord, men mye av det jeg jobber med har jeg jo lyst til å fortelle dere masse mer om. Derfor har jeg lagt en lenke til bloggen på sosiale medier sånn at de som vil kan få mer informasjon om de aktuelle tingene her inne.

Det er fremdeles tabubelagt i Norge å bruke tid og penger på utseendet sitt. Ordet forfengelighet har en negativ klang i manges ører, mens vi gjerne vil assosieres med ord som sunnhet og å være naturlig. I min hverdag henger dette sammen i en større helhet. Når jeg møter min kunde er det med såvel det indre som det ytre i fokus. Hvordan vi føler oss har enorm påvirkning på vår ytre fremtoning og motsatt.

Det er stor forskjell på hva som får oss til å føle oss vel. Noen ønsker anti-age behandlinger, noen ønsker velvære i form av deilige kremer mens andre jobber målrettet for å bli kvitt problemer med pigmentflekker eller acne. Som behandler er det viktig å spørre om som har bragt kunden til deg. Alle skal ikke gjøre alt og formålet med kosmetiske behandlinger er ikke å forandre på hvordan vi ser ut. Kunsten er å hjelpe kunden med problemområder, volumetap, hudforyngelse eller korrigering av mimikk uten at det blir en synlig forandring av ansiktets karakteristikk.

Når hverdagen består av mange kunder med så forskjellige ønsker og fokus, blir jobben veldig allsidig, utfordrende og ikke minst spennende!

Så med disse ord ønsker jeg velkommen til mitt nye "blogger jeg"!

Likes

Comments