Räcker inte till

Jag har alltid haft det svårt i skolan, speciellt det här med kompisar. Kompisar är inte riktigt rätt ord för kompisar har jag haft men ni vet dessa människor som nästan känns som sitt egna syskon? Sådana människor har jag sällan mött. Två av de fyra som jag har mött har jag dessvärre inte någon kontakt med och jag vet inte riktigt vem man ska klandra. Jag vill bara banka mig själv hårt i ansiktet, få bort den här jäkla bubblan som har förstört mitt liv. Jag vill liksom kunna föra samtal som jag gör här på bloggen och det är just sådana samtal som jag inte kan ha med så värst många.

Många är så, tyvärr. När man möter den här som verkligen är ämnad för en så kan man vara sig själv till 110%, annars så är man liksom den som står i hörnet och har sytt ihop munnen. Jag har dock klivit ut ur hörnet och är på väg in mer mot mitten, om ni förstår vad jag menar. Det är tack vare mitt gymnasieval. Jag kom till en skola där nästintill ingen kände någon och det blev mycket lättare att skapa nya bekantskaper. Det här året ska jag verkligen försöka hamna i rampljuset, våga stå där och se stolt ut.

Jag har aldrig varit den här som har varit ute och festat och jag har aldrig rört alkohol. När vi ändå är inne på alkohol så kan ni få veta en sak. Mina föräldrar är så klart jätteglada och stolta över att vi inte har fallit för grupptrycket men många envisas med mina föräldrar att det bara är en fasad, att vi visste har provat. Speciellt jag som bor ungefär en timme bort. Jag har ingen aning om vilka det är som läser bloggen men är du en av dem som har sagt eller tänkt så tycker jag att du ska läsa det här. Jag har aldrig rört alkohol. Punkt.

Jag minns mina tidigare skolår, HEMSKA. Den personen som jag blickar tillbaka på är verkligen inte jag, inte jag för fem öre. Att tänka på känslorna jag hade, de stunderna då jag absolut inte ville gå till skolan. Inte nog med att skolan gick dåligt så såg inte mitt privatliv så där värst smickrande ut. Jag tror att det var just det som påverkade min skolgång en hel del och det klandrar jag ingen för. Vi alla är människor, vi alla är inte mer än människor och vi alla mår dåligt ibland.

Det känns skönt att få skriva av sig lite och även fast texten inte är så sammanhängande så känns det som om att jag har fått med mig det viktigaste. Men vad vill jag få fram? Jo många av er som läser just nu har säkert sett och hört om skolkamrater eller andra elever som faller in i beskrivningen ovan och det bästa man kan göra är att bara vara på. Alla har inte lätt för att få nya kompisar, därför måste man vara som en irriterande insekt som är på hela tiden medan den här personen tar sig upp för det här berget som är brant.

Gillar