En helg i Stockholm

Helgens äventyr! 

Hej på er!
Har ni haft en bra helg? Har solen lyst på er?

Jag och min sambo har haft en helg i huvudstaden. En helg, bara han och jag. Utan barn!
Det har varit så oerhört skönt att bara vara han och jag, bara kunna göra det vi själva har velat göra. Äta middag utan att behöva stressa i sig den. Att kunna sova hur länge man vill.

I fredags efter att vi dumpat av barnen hos deras mormor och morfar, tog vi bussen in till Stockholm. Vi kom in senare än vad vi tänkt och allt blev mycket stressigare. Konserten vi skulle på, Volbeat, skulle börja 19.00, med förband. Ett utav dem, hade sambo gärna velat se. Att taxin från hotellet, som egentligen skulle ta 10 minuter, tog 40 minuter pga köer, gjorde att vi helt enkelt missade det förbandet... Ingen middag blev det heller. En varsin korv på Preem bredvid tele2 arena.

Som vanligt så leverade killarna en show. Även om jag kanske inte såg speciellt mycket av det som hände på scenen, live. Var jag glad över att skärmarna fanns! Annars hade konserten i sig, varit helt meningslös för min del. Sambo som är mycket längre än mig, retades lite och påminde mig att jag var liten.. Precis som han alltid gör, när jag inte ser. 😂
Denna gång tog vi tunnelbanan hem till hotellet, vilket gick mycket fortare och smidigare.
Vi ångrade att vi inte tog den när vi skulle in till konserten - då hade vi vart framme i tid.

Lördag morgon, hade sambo svårt att sova. Han började peta på mig redan vid 8. Och jag som inte är en morgonmänniska, fräste lite åt han och bad han somna om. Det gjorde han.
När vi sen var redo för att bege oss ut, visste vi inte riktigt vart vi skulle äta lunch.. Vi knatade runt en stund längs med strandvägen.. Tillslut hittade vi "Fridays". Ett ställe jag inte har ätit på, på väldigt länge..

Vi fortsatte vår promenad genom staden. Kikade in i sånna affärer man annars inte går in i. Jag som länge har velat ha en väska från Michael Kors, passade på att kika in i butiken för att se om jag kunde hitta något. Kanske den väskan jag spanat in, det gjorde jag inte - tyvärr.
Vi knatade vidare, in på NK. Sambo hittade lite kläder och vi köpte även lite julklappar till barnen.
Då vi inte bodde så långt ifrån NK, så passade vi på att gå tillbaka till hotellet, för att slippa bära på de stora påsarna.
Något jag aldrig skulle ha gjort då, var att lägga mig i sängen. Jag slumrade till en stund.

Vi begav oss ut igen, denna gång till stora åhlens och även längs med Drottninggatan. Jag har länge behövt en ny vinterjacka och provade några. Kände att jag lika gärna kunde vänta, då jag inte hittade någon som föll mig i smaken. Sambo hittade lite mer kläder.
Vi strosade mest bara runt i olika butiker, tills de stängde!

Då var det dags att försöka hitta någonstans att äta.. Vi gick till lite olika ställen, allt var nästan fullbokat. Vi bestämde oss för att gå tillbaka till hotellet. De hade ju faktiskt en restaurang som vi inte hade tänkt på..

En 3-rättersmiddag - som vi länge hade längtat efter, blev av!

När vi äntligen var färdiga och kände oss klara. Gick vi upp till rummet och somnade ganska fort, båda två. Vi var helt enkelt trötta efter dagens promenad genom stan..

Söndag - Båda två kände att vi inte riktigt ville åka hem, utan att vi egentligen ville ha en dag till. Så var inte fallet. Vi checkade ut strax innan halv tolv.
Innan vi åkte hem, tog vi oss en lunch. Även denna gång på Fridays. Dock blev jag inte lika uppspelt denna gång av maten - men sambo blev! Kanske vara det för att jag var trött och inte ville åka hem? Vad vet jag?

Jag är otroligt tacksam över att vi kom iväg och faktiskt passade på att ta en helg tillsammans - bara vi två. ❤
Vi är otroligt dåliga på att göra sånt, ta oss tid. Som småbarnsförälder så hinner man inte alltid!? Och det ska dessutom passa med barnvakt. Vi lovade varandra att de inte kommer gå lika lång tid till nästa gång.

Jag kommer leva på det här länge!
Den här helgens upplevelser, känslor! ❤

Kram Malin

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229