MY DIARY

"Så er det nu, det nye år. Tirsdag d. 2 januar. Nu er der ingen undskyldninger for ikke at komme igang med dit nye liv og dine mål"

Det er den samme tanke man tænker hvert eneste år, nu skal man igang for alvor. Man griber straks blyant og papir og begynder at skrive stolpe op og stolpe ned.

- melde sig ind i fitness

- mere kontakt med venner og familie

- spise sundere....

Vi kender det alle sammen, man har dårlig samvittighed fordi man ikke heller nået eller overholdte de aftaler man havde lavet med sig selv sidste år. Man skriver lidt ekstra mål/aftaler på sin liste og man hænger den op på køleskabet, for så kan man huske det. (de fleste åbner jo køleskabet flere gange på en dag, så ser man jo helt sikkert sedlen + at så får man dårlig samvittighed, fordi man skal tabe sig de der 10 kg.)

Jeg rejser mig fra stolen og går over til kaffemaskinen og laver endnu en kop kaffe. Jeg trykker på knappen og stille løber kaffen ned i koppen, imens kigger jeg ud af vinduet. Jeg kan ikke lade være med at tænke på "hvad er mine mål for 2018"?

Det er ingen hemmelighed at mit 2017 ikke var et nemt år. Jeg oplevede nogle ubehagelig ting, som nu har sat sine spor. I starten af december måned kunne min krop ikke mere og den bukkede under for den stress jeg har gået med meget længe. En stress som er kommet af alt for meget arbejde, alt for høje krav til mig selv og et traume som jeg ikke vidste jeg havde.

Et traume så ubehageligt, at jeg stadig gennemlever det i mine drømme og når jeg er vågen. Et traume, som kommer af nogle små ubehagelig episoder og til sidst endte i en meget ubehagelig situation, et røveri. Jeg prøvede at pakke det væk og ikke tænke på det, men da jeg blev indkaldt som vidne i retten i september måned, kom det hele tilbage. Jeg får psykologhjælp og jeg har været sygemeldt fra mit studiejob hele december.

MEN selvom mit år har båret præg af ubehagelige oplevelser har der også været mange dejlige og positive oplevelser. Jeg fandt kærligheden og manden i mit liv, vi er stadig sammen og jeg håber aldrig det vil slutte. Jeg kom også ind på mit drømmestudie, hvilket stadig ikke helt er gået op for mig. Jeg er snart igennem 1. semester på VIA Design i Herning og jeg er virkelig kommet på rette hylde.

Mine mål for 2018:

- starte med at træne igen.

- passe på mig selv og mit helbred.

- nyde livet, elske min kæreste og familie og være glad for det jeg har.

- finde mig selv, så den rigtige Maria kan blomstre igen.

- skrive meget mere på min blog og instagram.

Det er mine mål - om jeg holder dem? det ved jeg ikke, men jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at det vil ske. For mig er det mere en guideline til hvordan jeg finder mig selv og kommer tilbage på sporet.

Jeg vil ikke presse noget ned over hovedet på mig selv, og følge med strømmen bare fordi at alle andre gør det og siger at det er det rigtige. Jeg tager tingene i mit tempo og der er mig der bestemmer og tager ansvaret for mit liv. Der er intet som er rigtigt eller forkert, gør hvad DU føler er det rigtige for DIG.

Tusind tak fordi du læste med og jeg håber du har lyst til at følge mig i det nye år. Jeg vil gerne love at det ikke bliver kedeligt.

Rigtig god dag..


@BYKOLLING

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

MY DIARY

Godaften..

Mandag aften...

den første af sin slags i december. Det er koldt udenfor og frosten er begyndt og bide, mange af jer er søgt indenfor i varmen til lækker mad og et dejligt glas rødvin sammen med dem I holder af.

Mig...

Jeg sidder også indenfor i varmen, på min hvide kro stol dækket med et fåreskind. Jeg sidder ved mit spisebord og tænker.. skal jeg virkelig skrive dette indlæg. Hvad gavner det dig og andre mennesker at læse om mit liv og mine problemer. Vi har jo alle sammen disse ting at kæmpe med.

MEN du skal læse det her, fordi så ved du, at du ikke er alene.

Mit fjernsyn er tændt, men det er ikke fordi jeg ligger mærke til det, det er kun baggrundsstøj, og jeg ikke er så god til stilhed.

Stilhed for mig til at tænke...

Tankerne komme snigende og fylder mit hoved med billeder, som jeg til tider prøver at glemme. Nogle tanker er dejlige, varme og meget positive og giver mig et smil på læben og et strejf af, at jeg god nok. Andre tanker er ubehagelig, kolde og negative og giver mig kuldegysninger, ondt i maven og et strejf af at være utilstrækkelig og ikke god nok.

Jeg har altid været hende den stærke i min familie, i min vennekreds og bare hende som folk altid har tænkt "det klarer Maria". Det er også rigtig, jeg har de sidste 10 år af mit liv tilsidesat mig selv og altid hjulpet andre mennesker.

Nu sidder jeg så her indenfor i varmen..

En lille tårer triller fra min kind, jeg tørrer den væk. De seneste par måneder har jeg ikke været mig selv. Hende den stærke eller hende der fighter sig tilbage, når de negative ting rammer hendes liv, har ikke vist sit ansigt. Jeg har været hende der har grædt og ikke følt sig god nok.

Min krop har sagt stop...

Efter mange år, hvor mange traumatiserende oplevelser og nedture har medført et splintret sind med ar og mange tanker som stadig kommer tilbage igen igen, har jeg endelig søgt den hjælp der skal til for at jeg kan komme på højkant igen.

Jeg er kommet helt derud hvor jeg føler at mine følelser er bag en stor, grå, høj og massiv mur som kun bliver større, højere og mere uigennemtrængelig fra dag til dag, så begynder håbet og troen på at jeg nok skal finde mig selv igen og forsvinde ligeså stille. Min følelser er begyndt at smuldre og jeg kan ikke længere føle hvem jeg selv er.

MEN..

Dybt inde i mig er der stadig en lille flamme som brænder. Denne lille flamme er der kun fordi min elskede kæreste og min familie puster til den hver eneste dag, denne lille flamme varmer stadig mit indre og giver mig styrke til at indse, at jeg ikke kan klarer det her alene. Nu er det min tur til at række hånden ud og søge efter hjælp.

Min mor har altid sagt til mig, at jeg er en tumling... at du kan vælte mig igen og igen, men jeg vil ALTID rejse mig. Lige meget hvor ondt det gør og hvor lang tid det tager. Min viljestyrke og min fightervilje vil bære mig igennem og det vil det også denne gang.

Hvis du læser det her, så er jeg dig dybt taknemlig. Så har du måske fået et nyt billede af mig eller måske en forståelse for mine gerninger den seneste tid. Jeg vil ikke have at du skal have ondt af mig, jeg vil bare gerne fortælle min historie og hvis jeg på nogen måde har sat en tanke i gang i dit hoved, så tænk over den en ekstra gang..

- Af hjertet TAK fordi du læste med..


@BYKOLLING

Likes

Comments

MY DIARY

God aften..

Tirsdag aften, jeg sidder i min nye lille studielejlighed på Børglumvej i Herning. De 32 kvadratmeter er efterhånden blevet indrettet og jeg kan så småt se gulvet, selvom der stadig står mange flyttekasser og blå ikeaposer.

Regnen slår mod ruden og vinden suser, det er virkelig blevet efterår. Det passer også godt med, at det lige har været efterårsferie.Jeg har været så heldig at have nogle enkelte feriedage sammen med min kæreste i min fars hyggelige sommerhus.

Vi ankom til Mariendal Strand hvor min fars sommerhus ligger. Jeg var her også i min sommerferie, men det er slet ikke det samme som nu. Alle farverne har ændret sig og man kan mærke at vinden er blevet mere kølig. Stilheden og den dejlige friske luft, giver de samme følelser af afslapning og indre ro. Det havde både min kæreste og jeg har behov for.

En gå tur ved stranden nogle dage efter vores ankomst, var helt vidunderligt.

Himmelen var grå og overskyet, men det regnede heldigvis ikke. Vi gik langs stranden hånd i hånd, ren kærlighed. Jeg har gået mange ture her, lige fra jeg var barn og til nu, som ung 30 årig kvinde. Det er terapi for mig, stilheden giver mig ro og jeg samler ny energi.

Jeg har den sidste tid haft mange tanker, og mine følelser har siddet lidt udenpå tøjet, da jeg har været meget igennem. Jeg har startet på min drømmeuddannelse, og det har faktisk åbnet nogle gamle døre. Min kreativitet er kommet tilbage.

@BYKOLLING

Likes

Comments

MY DIARY

Hej med dig...

For 3 måneder siden gik jeg ned af strøget i århus på vej på arbejde, jeg havde musik i ørerne og kiggede på de mennsker som gik forbi mig. Jeg så et kærestepar som sad på Baresso, de drak kaffe grinede og man kunne virkelig se at de var nyforelskede.

Tanken om at jeg forhåbentlig også en dag kunne sidde og drikke kaffe med en dejlig og sød fyr strejfede mig kort, men blev hurtigt visket ud af tanken om, hvordan min virkelighed egentlig var.

JEG VAR SINGLE...

Jeg låste mig ind på arbejde og startede dagen stille og roligt. Jeg var lige kommet tilbage fra 3 ugers ferie, så snakken gik og mine kollegaer snakkede om hvordan det havde været på jobbet, imens jeg ikke havde været der.

Pludselig siger en af mine kollegaer om jeg ikke synes at ham der Anders var sød!! Jeg tænkte straks "hvem er Anders?" Det var en af de håndværkere, som var kommet nede i butikken de seneste 3 uger, for at lave en masse ting.

"han er single", sagde hun lidt efter. Jeg tænkte ikke videre over det, før jeg næste morgen mødte på arbejde. Jeg gik ind af bagdøren og det første jeg så var en sød håndværker som hed Anders.

De næste par morgener var Anders ankommet når jeg mødte, vi snakkede lidt forsigtigt, så hinanden an og fik smilt og grint lidt. En dag da vi lukkede butikken spurgte jeg min kollega om jeg ikke kunne få hans nr.

Jeg havde en følelse af, at Anders og jeg kunne have det rigtig sjovt sammen og han var en rigtig sød fyr, så hvorfor ikke skrive til ham og spørge om vi skulle drikke en kop kaffe, så kunne jeg også se hvad han var for en fyr.

Hele aftenen gik jeg tænkte på om jeg skulle skrive til ham, turde jeg det, hvad nu hvis han afviste mig og jeg ville stå med endnu et nederlag i kærlighedens navn!!

Næste morgen mødte jeg igen Anders på mit arbejde og denne gang havde jeg taget mod til mig og jeg spurgte, om han ikke ville have en kop kaffe sammen med os andre. Det ville han meget gerne.

Dagen gik og Anders var taget videre ud til en ny opgave. Jeg sad til pause. Min tlf. lå på bordet og jeg tog den og begyndte at skrive en sms besked......

Jeg turdet ikke sende denne sms, så jeg skrev til min veninde om jeg virkelig skulle gøre det, tanken om afvisning var næsten ikke til at bære. "Hvorfor skulle Anders synes at jeg var interessant?" Min veninde skrev til mig meget bestemt "at nu gør du det bare!!"

Jeg trykkede SEND og holdte vejret!!!

Midt på eftermiddagen var mig og en kollega på lageret og jeg hørte min tlf. brumme i min taske, min kollega kiggede på mig og sagde "er det Anders?" jeg smilede og fik helt varme kinder, jeg holdte mig for øjnene og sagde at jeg ikke turde kigge. Min kollega tog min tlf. frem og der var stilhed. Hun begyndte og smile og sagde "du skal vist selv læse den her søde".

Det var en besked fra Anders hvor han skrev at han meget gerne ville mødes og drikke kaffe med mig.

MIN VERDEN GIK I STÅ...

En følelse af glæde løb igennem min krop og jeg kunne ikke stoppe med at smile.

Efter utallige sms'er frem og tilbage blev enige om, at vi skulle tage ud og spise den kommende lørdag aften. Vi skrev sammen alle dage op til den lørdag og vi fandt ud af hvor meget vi havde tilfælles og mange andre ting.

Lørdagen kom og der gik tusind tanker igennem mit hoved. Jeg havde taget en kjole på, en striktrøje og sneakers. Pæn, men casual. Anders ville komme og hente mig hjemme hos mig, så det gjorde han, en rigtig gentlemans handling.

Vi tog på Rømer og spise og vi sad og snakkede og grinte, drak vin og smilede til hinanden hele aftenen. Jeg sad i sofaen med en følelse af, at denne aften var starten på noget helt fantastisk. Han virkede så ansvarsfuld, sød, varm, charmerende, glimt i øjet, beskyttende, men også som en drengerøv der kunne være seriøs. Jeg havde slet ikke lyst til at denne aften skulle ende, tanken om at miste denne følelse ville jeg ikke kunne bære.

Nu sidder jeg så i sofaen i sommerhuset og skriver dette indlæg. 3 måneder efter at jeg mødte denne søde fyr. Anders ligger på sofaen ved siden af mig og ser fjernsyn. Han kigger på og smiler og siger "DU ER DET BEDSTE DER NOGENSINDE SKET FOR MIG MARIA".

Jeg tror på kærlighed ved første blik....


@BYKOLLING

Likes

Comments

MY DIARY, STUDIELIVET

Hej søde mennesker...

Onsdag morgen kl. 07.00. Det første jeg tænker på, når jeg vågner er en kop morgenkaffe.

Afhængig, ja måske, men jeg synes nu også at der er noget hyggeligt over det. Imens jeg drikker min kaffe og lige vågner, sidder jeg og tænker på hvad jeg skal lave i dag.

- pakke min taske til studie... STUDIE!! Nåh ja.. jeg er jo blevet studerende.

Jeg stoppede på mit arbejde for lidt over en måneds tid siden. Det betyder at en epoke som butiksassistent på fuldtid igennem de sidste 10 år er slut og det er en kæmpe omvæltning at komme tilbage på skolebænken. Jeg er så heldig at få tilbudt en studieplads og nu læser jeg til Designteknolog med speciale i "Retail Design & Management" på VIA Design i Herning.

Studiet har allerede budt på den første afgørende projekt, rustur, en masse nye indtryk og alt muligt andet som selvfølgelig høre med til studielivet.

Det er stadig ikke helt gået op for mig at jeg er studerende. Nu har jeg gået på uddannelsen i 1 måneds tid og det med, at jeg hver dag skal åbne en bog og tage notater er virkelig ikke noget jeg havde forestillet mig at jeg nogensinde skulle gøre igen.

Min hverdag et lidt i kaos, men jeg håber på at så snart jeg får nøglerne til min nye lejlighed og får flyttet mine ting så kommer min hverdag på plads.

Studiebolig i Herning here I come....

@BYKOLLING

Likes

Comments

MY DIARY

Dejlig tirsdag til dig..

Vi kender det alle, nogen gange går tingene ikke som man har planlagt og man står overfor at skulle tage nogle valg og træffe nogle beslutninger. For nogen kan det være meget grænseoverskridende og faktisk så overvældende, at mange vælger at lade tingene gå den vanlige gang.

Jeg stod og skulle træffe en sådan beslutning i april måned i år. Det var meget grænseoverskridende og slet ikke det jeg havde planlagt der skulle ske i mit liv på nuværende tidspunkt.

Jeg har arbejdet i butik de sidste 9 år af mit liv. Jeg vil aldrig bytte det for noget andet, al den erfaring jeg har gjort mig, har i dag formet mig til den person jeg er. Jeg er desværre kommet dertil hvor min krop ikke kan holde til det fysiske arbejde der er når man står i butik. Jeg stod op mange timer hver dag, og det kunne ikke lade sig gøre til sidst, uden at jeg får en del smerter i min venstre hofte og knæ. Disse smerter var så ulidelige, at jeg valgte at træffe beslutningen om et karriereskifte.

Jeg valgte at opsige min stilling hos Mulberry Aarhus!!

....hvad skal jeg så nu?

@BYKOLLING

Likes

Comments

MY DIARY

Hej..

Så har der endnu en gang været meget stille her på bloggen. Der er sket flere ting og bl.a. har mit arbejde, studie start og en sød fyr, fyldt rigtig meget af mit liv den sidste måned.

Min tid og energi har jeg derfor valgt og bruge på andet end bloggen, men nu er jeg tilbage og jeg vil igen begynde og skrive indlæg.

Nu er det sådan at jeg som 25 årig fik taget en blod prøve på skejby sygehus, for at undersøge om jeg har arvet det gen som hedder BRCA 2. Det kommer sig af, at jeg stort set ikke har mere af min fars familie tilbage. Jeg har aldrig mødt min farmor, hun døde af brystkræft inden jeg blev født. Mine fars mostre er også døde af kræft, både bryst og æggestokskræft.

Derfor indstillede min læge mig til at få taget en gentest, så jeg kunne finde ud af om dette gen var videreført til mig.

D. 5 december 2013 fik jeg så svar på denne genstest og desværre har jeg arvet dette gen fra min far. At have dette BRCA 2 gen betyder, at jeg har 80% chance for at få brystkræft og 80% chance for at få æggestokskræft når jeg bliver ældre.

Der var 50% chance for at jeg ikke havde arvet det, men den chance turde jeg ikke og tage. Så kan man diskutere, om det er et svar man har lyst til at få i så ung en alder? Nogen vil måske sige nej og vente til de bliver ældre, men jeg valgte at få svaret da jeg hellere vil være klar over hvad der kan ske på længere sigt. Nogen vil måske også sige "at jeg har fået en dødsdom over hovedet, om det ikke er en tung byrde og gå med?"

Og ja, de har på sin vis ret, men alligevel ville jeg ikke have valgt anerledes. Jeg er nu klar over, at efter jeg har fået de børn jeg gene vil, så råder lægerne mig til at få genskabt mine bryster og at jeg får fjernet mit underliv. Det lyder voldsomt og det gør da bestemt også et meget stort indtryk på mig.

Hvorfor vælger jeg så at skrive så voldsomt og meget personligt indlæg på bloggen efter en lang skrivepause?

Jeg har været til mine årlige kontrol scanninger i den her uge. Jeg har sammen med min far været på Hjørring Sygehus. Her kommer jeg igennem en MR Scanning og en Mammografi Scanning. De scanner mine bryster og undersøger dem fysisk for at være helt sikre på, at alt er som det skal være. Disse scanning er noget som kun er lavet kvinder som mig, og det er et kontrol projekt der kun findes i Hjørring og Esbjerg.

Der er mange unge kvinder som får konstateret det her gen og stadig rigtig mange går uvidende rundt. Det er måske også lidt et tabu og snakke om, men jeg synes det er meget vigtigt at man stiller sig frem og fortæller omkring dette her, da det jo er en folke sygdom at have kræft i sin familie.

Jeg håber dette indlæg vil hjælpe andre til at gå til deres læge og få taget en gentest, specielt hvis man ved at at kræft er en sygdom i familien.

@BYKOLLING

Likes

Comments

MY DIARY, STUDIELIVET

Hej med dig..

Så er der igen gået en lille uge hvor der har været stille på bloggen, men der sker en masse ting i mit liv i øjeblikket og jeg har derfor valgt, at priortere min tid på hvad der føles vigtigst.

Jeg har i dag været så heldig at få tilbudt en lejlighed i Herning og jeg har sagt ja tak.

Det er en lille studiebolig på 32 kvm, med eget køkken og bad. Det er ikke meget plads, men jeg kommer ikke rigtig til at være der så meget da jeg skal bruge en masse tid på studie og job. Lejligheden er udlejet af boligselskabet Fruehøjgaard, som ligger i Herning. De udlejer en masse studieboliger rundt omkring i byen og Børglumparken bliver mit nye hjem.

Lejligheden er til indflytning i midten af oktober måned, så det betyder at jeg i den første gode måneds tid skal pendle fra Aarhus til Herning. Dette gør heldigvis ikke alverden da jeg i første omgang har fået lov til at beholde min lille bil, så det gør det nemmere at komme frem og tilbage.

Så tænker du måske hvorfor flytte til Herning, det er jo ikke ligefrem en by man flytter til, men pga. priserne på lejligheder i Aarhus og jeg helst ikke vil gå på kompromis med at have mit eget bad og køkken, så kommer en lejlighed til at koste det hvide ud af øjnene for mig og derfor vælger jeg Herning.

Jeg har for nogle år siden boet i Silkeborg og har stadig mange bekendtskaber, så jeg bliver ikke alene.

Derudover er jeg en person, som godt kan lide at der sker lidt forandring i mit liv af og til, så at flytte til Herning er noget jeg ser meget frem til og jeg håber på at det bliver endnu et spændende og positivt kapitel, som jeg kan indskrive i mit liv og her på bloggen.

Glæder mig til at fortælle mere når vi nærmer os september.. 

@BYKOLLING

Likes

Comments

MY DIARY, STUDIELIVET

God søndag morgen..

Der har været lidt stille på bloggen de sidste 2 ugers tid, men med start på arbejde efter 3 ugers ferie og en meget travl hverdag, så har tiden og overskuddet ikke været der.

Men nu er jeg tilbage..

Der er sket rigtig mange ting de sidste par uger og jeg kan slet ikke forstå, at så mange positive oplevelser har fundet min vej. Jeg er meget glad men også meget overvældet, man siger jo at de positive ting sker når man mindst venter det.


Jeg havde i marts 2017 taget beslutning om at søge ind som Designteknolog på VIA University College i Herning.

Det var en meget stor beslutning for mig og jeg har også måtte undersøge en masse ting, da man ikke går fra et fuldtidsjob til et liv som studerende. Det er ikke kun det økonomisk der skal fungere, men også det praktiske.

Grunden til at jeg har valgt at bygge videre på min uddannelse som butiksassistent med speciale, er ikke fordi jeg ikke er glad for mit nuværende arbejde eller at arbejde i branchen, det er af fysiske årsager. Jeg har en hofte som har givet mig mange smerter og jeg har været til scanninger og utallige besøg hos min læge for at finde en løsning. Jeg må konstatere at fuldtids butiksjob ikke er noget jeg kan holde til længere. Dette resultat blev ikke det jeg havde håbet på, men jeg har stadig mange år på arbejdsmarkedet og det er min krop som skal bære mig igennem.

Jeg har de sidste 6 år af mit liv arbejdet fuldtid i butik og jeg har på ingen måde forestillet mig, at jeg skal skulle tilbage på skolebænken.

Sidste gang jeg var studerende var i 2011 hvor jeg tog nogle enkeltfag på VUC, så studielivet bliver en stor omvæltning, men jeg glæder mig meget. Dog kommer jeg til at savne min nuværende arbejdsplads med alle mine søde og fantastiske kollegaer.

Fortsættes...

@BYKOLLING

Likes

Comments

MY DIARY

Hej med dig..

Da jeg gjorde mine overvejelser om at blive blogger, blev jeg ved med at tænke på, om folk virkelig synes at mit liv og min hverdag kunne være spændende at følge. Min blog er nu lidt over 14 dage gammel og jeg har fået meget ros og mange siger, at jeg skriver godt og bare skal blive ved. Jeg er meget glad og havde aldrig drømt om at det ville starte sådan.

Derfor vil jeg gerne fortælle lidt mere om mig selv.

Du har set lidt forskellige billeder af mig og min sommerferie, men nu kan du lære mig lidt bedre at kende.


1. Jeg har spillet basketball i 10 år. Jeg har altid været meget aktiv og jeg er det stadig i form af fitness træning, med henblik på at jeg bliver stærkere og jeg gør noget godt for mig selv.

2. Jeg elsker chips og måske nok lidt afhængig ( Rema1000 chips er jeg meget glad for ).

3. Flyttede hjemmefra som 17 årig.

4. Er uddannet butiksassistent med speciale i lingeri. Har 6 års erfaring indenfor lingeribranchen og jeg har været Store Manager for bl.a. Calvin Klein Underwear og Triumph International.

5. Jeg er født på valentinsdag, men jeg fejrer den aldrig.

6. Jeg er 180 cm høj.

7. Jeg kan hækle.

8. Jeg fik briller som 17 årig og i dag er jeg kan jeg ikke undvære dem. Jeg er nærsynet og har bygningsfejl på begge øjne.

9. Jeg har været single i over 5 år.

10. Jeg er et hundemenneske.

@BYKOLLING

Likes

Comments

  • Facebook
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw