Hej! Känns som jag är rejält efter med uppdateringen på bloggen men dagarna bara flyger iväg. Har inte hunnit blogga om Annapolis som jag besökte för två helgar sen.

Jag var där med Alva, Lena och My. Det var en mysig liten stad nära vattnet. Alltid lika roligt att åka ut och upptäcka nya ställen när man är ledig. På hemvägen blev det en sväng in till Ikea också. Blev så lycklig när jag hitta glögg och julmust där. Det var en lyckad dag med härligt umgänge.Kram, Emma

Likes

Comments

Hej! Förra lördagen var jag på min första NHL match. Jag Lena och Alva åkte iväg till DC runt 1 tiden. Vi gick bara runt där innan matchen började. Jag var så glad och taggad hela dagen och känslan när man väl satt där var så otrolig. Vi satt ganska högt upp så vi såg bra över hela planen. Matchen var spännande och det slutade med 4-2 vinst till Capitals.Kram, Emma

Likes

Comments


Hej! Idag åkte jag iväg med Lena, Katharina och Alva till Shenandoah National Park. Det var en otroligt fint ställe att besöka nu på hösten.

Vi körde runt där och stannade på olika ställen för att fotografera. Vi gick också en vandringsstig på ca. 3 km. Det var så fint där och det kändes hemma att få vandra omkring i skogen. Skönt att komma bort från staden och bara få uppleva lugnet.

Vägen dit var också en upplevelse i sig. Vi körde verkligen på landet. Vi såg kor och hästar. Haha, helt otroligt att se det här borta. Dagen var i alla fall lyckad och det är med glädje jag går och lägger mig.Kram, Emma

Likes

Comments

Hej! Hela veckan har varit riktigt jobbig. Hemlängtan och jobbiga arbetsdagar har gjort att jag inte haft lust och ork till att uppdatera bloggen.

I går var jag i alla fall ledig och då passade jag på att åka in till DC. Jag besökte Sweden festival på svenska ambassaden. Det bjöds på köttbullar och fika. Kul att få höra svenska och ta del av Sverige här borta. Mötte upp två andra svenska au pairer och vi åkte vidare till fridays för att äta.

Senare på kvällen åkte jag och Lena till ett haunted house i Leesburg. Vi valde att endast gå igenom huset. Man kunde också gå genom hela källaren också och bli jagad "to the death end". Kan nog bara säga att det räckte gott och väl med huset, jag och Lena gick och höll om varandra och skrek oss igenom hela upplevelsen. Det var det sjukaste jag vart med om, så hemskt. Klickahärså kommer ni till deras hemsida.Kram, Emma​

Likes

Comments

Hej! 3 veckor har jag varit här nu och det känns som tiden går så fort. Jag börjar känna mig mera bekväm med rutinerna här och det känns överlag helt okej. Hösten är också här och det börjar bli kyligt på morgonen och kvällarna. Alla butiker är också pyntade med halloween saker. Min värdfamilj pyntade också lite på utsidan med pumpor. Ganska häftigt det här med halloween. Kommer bli roligt att ta del av en högtid som firas stort här.En vanlig jobb dag för mig börjar 07.30 med att väcka upp barnen och göra frukost till dem. Gör också i ordning varsin lunchbox som de tar med sig till skolan. Sen så tar jag med hunden Jax och alla tre till busshållplatsen. Sen så är jag ledig under dagen när de är i skolan. Under denna tid så brukar jag tvätta deras kläder och fixa klart för kvällens aktiviteter. Sen så brukar jag också möta upp andra au pairer på en kaffe eller bara vara hemma och ta det lugnt. 16.00 slutar skolan och jag hämtar upp dom där. Sen så kör jag runt dem till alla olika aktiviteter. De spelar fotboll och baseboll. Schemat är verkligen fullt så känns som jag bara kör runt hela tiden. Trafiken här är ju också för jävlig rent ut sagt. När vi kommer hem så lagar jag middag till dem och hjälper till med läxor. Sen så är det dags för dem alla att gå i säng.

Jaa det var sådär ungefär hur en dag kan se ut. Kanske inte låter så jobbigt men det är rätt tungt. Barn är ju barn och de kan vara snälla och de kan vara jobbiga. Mycket som är annorlunda som man ska lära sig. Jag lär mig nya saker varje dag. Au pair jobbet är nog tuffare än vad jag trott. Tack och lov så har man andra au pairer att prata med och träffa. Mina värdföräldrar är också väldigt förstående och jag har deras stöd i allt.

Har jag haft hemlängtan då? JA är svaret. Även fast jag inte vill säga det så är det nog så. Ibland känner man sig som ett litet barn själv. Har verkligen insett hur mycket alla i min familj har ställt upp för mig när jag var yngre. Som den tredje vuxna här så får man en inblick i hur mycket föräldrar faktiskt gör för sina barn. Bara den lilla saken som att skjutsa dem till varje träning, laga mat och annat som verkar så självklart. Man tänker inte på det när man är hemma men här, herregud vad jag ser saker och ting från ett annat perspektiv. Man skulle alltid borde vara mera tacksam än vad man är. När jag skriver detta så rinner tårarna ner för min kind. Tack Mamma och Pappa, Fammo och Faffa och Mommo för allt! ♥♥♥

Kram, Emma

Likes

Comments

Hej! Idag blev det också en tur in till DC. Tog metro in till stan och mötte upp My. Äntligen mötte jag en svensk au pair, kändes så skönt att för en gångs skull snacka svenska med någon här borta.

Vi gick omkring och vädret var ju perfekt idag. Det blev också lite shopping i georgetown. Älskar verkligen gatorna i georgetown, så himla mysigt och fint. Det var en super lyckad dag med bästa My.Kram, Emma

Likes

Comments

Hej! Nu är jag inne på min andra vecka och det känns helt okej faktiskt. Allt är ännu så nytt och annorlunda från hemma. Mina jobb dagar är ganska upptagna med att skjutsa barnen till olika aktiviteter efter skolan. Alla tre har ett fullt schema så mycket man måste hålla reda på. Annars så kommer jag bra överens med barnen och föräldrarna. De är väldigt förstående i alla situationer och vill att jag ska ha det bra och trivas. När jag kom in i mitt rum för första gången så hade de satt upp bilder i ramar från min familj och andra bilder de sett från min online konto. Så himla fint av dem.

I helgen så hade jag faktiskt ledigt lör - sön. På lördagen så åkte jag och Lena iväg till Katharinas för att umgås där och kolla serier. Det blev en tur till cheesecake factory också. Lena och Katharina är också au pairer och Lena bor granne med mig.

På söndag mötte jag upp Panida i DC. Vi var i samma klass på training school och hon bor 20 min ifrån mig. Vi passade på att gå runt i DC och kolla olika sevärdheter. Tyvärr så hade jag inte med mig kameran för att det regnade på morgonen när jag skulle åka. Det var i alla fall en super upplevelse och ser framemot nästa gång.Kram, Emma

Likes

Comments

Hej! Bästa dagen på Training school var ofc torsdagen. Vi åkte iväg till New York på eftermiddagen. När vi äntligen var framme så började vi med en city tour. Vi körde först till ett ställe där man kunde se frihetsgudinnan ifrån. Man såg inte mycket eftersom avståndet var långt men fick i alla fall en massa andra fina bilder.Nästa stopp var 9/11 memorial. Det är till minne av alla offer från Word Trade Center attacken 2001. Det var en väldigt fin och mäktig känsla där. Massor med folk som omringade själva minnesplatsen.

Vi gick också in till ett mat galleri där man kunde beställa mat och dryck från olika nationaliteter.Sen så var det dags för rockefeller center. Vi åkte upp till top of the rock och såg ut över hela New York. Utsikten var helt otrolig. Bäst av allt var nog att få se Empire State building. Kändes så overkligt att stå där och se ut över alla skyskrapor. Sen så hade vi inte så mycket tid kvar tills vi skulle tillbaka igen. Vi gick omkring i time square och fotograferade lite. Hade velat shoppa men tyvärr fanns det inte tid för det. Hann snabbt in på sephora en liten sväng i alla fall.


Kommer definitivt att besöka New York flera gånger under detta år. Skulle gärna vilja uppleva New York på julen. Kan inte annat än säga att jag älskar New York.

Kram, Emma

Likes

Comments