#VOKSENE NÅ TIL DAGS

Det er noe som irriterer meg. Ganske mye egentlig. Jeg lurer på hvor mange ganger jeg har hørt "ungdommen nå til dags", eller "dagens barn", og dette er sjeldent positivt ment. Jeg synes dette er skikkelig ufortjent. Var barna og ungdommen så mye bedre og snillere i 18-pil-og-bue?

Ja, det finnes da noen rebeller. Det vil det alltid gjøre, men de fantes før og. Har hørt mange historier fra folk rundt omkring, og de slår dagens rebeller langt ned i støvlene.

Jeg sitter på verandaen og det går noen barn forbi. De vinker og roper hallo. Jeg har aldri sett de før. Jeg blir så glad. Vinker og roper tilbake. Så sikkert kjempesmart ut. På skolen stopper barn opp og sier hei. De ser jeg leter etter noen. Jeg får spørsmål om hva jeg heter og hvem jeg leter etter. De vet nøyaktig hvor Levi er. Stålkontroll, og behjelpelige. Og ikke minst søte og gode!

Jeg jobber som frisør, og klipper en del barnehoder i løpet av uka. Det er dumt å forveksle uoppdragen med f.eks sjenert. De aller fleste barn roper ikke stygge ting etter deg og spytter etter deg. Det er ikke alltid de svarer når du spør om ting, men det er fordi de ikke kjenner deg. Hvis man tar seg tid til å bli kjent med dem får du etterhvert både svar og smil tilbake.

Nei, jeg gidder ikke å høre på hvor vanskelige dagens ungdom kan være. Det er altfor lett å dømme. "Voksene nå til dags"...

#mammablogg #barn #ungdom #voksene #mammalivet #herlig #søte #ettertanke #tilettertanke #mobbing #tavarepåhverandre

Liker

Kommentarer