Konisering av livmorhalsen. #SJEKKDEG

Da var endelig dagen her. Dagen jeg var venter på i snart tre år. Faktisk er dagen snart over, takket være noen morsomme smertestillende.

De som har fulgt meg vet jo hva jeg har vært igjennom. Ikke noe alvorlige greier igrunn, men alvorlig nok for meg. Ihvertfall når man skal ta seg av et barn og få hverdagen til å gå rundt uten at han lille skal se at sømmene til mamma rakner litt innimellom. Men det er jo også et tegn på at man har vært relativt frisk hele livet, og godt er det!

For ca tre år siden ble det oppdaget at jeg hadde celleforandringer i livmorhalsen. Dette ble oppdaget når jeg skulle sjekke om noen vanncyster hadde forsvunnet av seg selv. Gynekologen spurte om vi skulle ta en celleprøve mens vi var i gang. Det var jo like greit. Glad er jeg, for at vi gjorde det. Det å ta det steget og bestille time til slikt kan være ganske stort, men det MÅ gjøres. Det vet jeg nå. Det maser jeg om til andre. Unnskyld for det, men det er kun godt ment.

Året etter viste det seg at det var veldig høye celleforandringer. Jeg fikk ny innkallelse til å ta en biopsi. En vevsprøve som skulle sendes til dyrking for å få et tydeligere svar. Fortsatt høye celleforandringer, men vi må være tålmodige. Kontroll om tre mnd. Og seks mnd. Flere biopsier. Jeg går til en privatklinikk. Hun finner i tillegg et aggressivt HPV-virus. Mere venting. Flere prøver og biopsier. Nå sist gang var vi enige om at jeg hadde vært tålmodig nok. Jeg blir henvist til Drammen sykehus for kondemnering. Altså fjerne hele den delen som det er celleforandringer og HPV-virus i før det sprer seg mer.

Jeg fikk time fort. Det er godt. Ekstra godt var det at jeg fikk narkose. Slippe å ligge der våken med angst og nerver. Pluss at jeg er pingle hva blod og innvoller gjelder. Så nysgjerrig er jeg bare ikke altså.

Dagene siden jeg fikk vite at operasjon skjer ellevte desember har gått fort. Og de har vært helt vanlige. Jeg har ikke tenkt så mye på det som jeg hadde trodd. Det har vært godt. Kjente litt på nervene idag tidlig, men det værste var sulten. Å faste er ikke greia for meg.

På sykehuset ble jeg møtt av masse hyggelige mennesker. Jeg var virkelig i trygge hender. Både de som jobbet der og pasienter i samme båt som meg. Det finnes så mye fine mennesker der ute. Denne dagen har faktisk varmet hjertet mitt.

Trygt tilbake på oppvåkningen var det godt med mat og noen sterke smertestillende. Jeg gråter egentlig ikke fort, men maten gikk ned på høykant mens jeg hikstet det i meg og ventet på at smertestillende skulle hjelpe. De hjalp heldigvis fort. Groggy ble jeg. Øynene fikk mye tomleplass, men det var godt. Fikk virkelig slappet av. Sidemann og jeg hadde noen gode vitser på lager og. Bedre blir det ikke på en dag som denne.

Og til alle dere fine mennesker som har sendt meg lykke til-meldinger idag på sms, facebook, insta og snap; TUSEN TAKK! Det har betydd så mye for meg. Dere er gull, og jeg har satt så stor pris på det. Og til alle dere jeg svarte rett etter jeg våknet fra narkosen; håper dere fikk dere en god latter! Det gjorde ihvertfall jeg når jeg leste igjennom istad.

Nå skal julen og resten av adventstiden nytes med familien min. Jeg lovte legen som opererte meg idag en ting. Og det var at jeg ikke skulle tenke på dette i julen. Jeg får svar på nyåret, og da tar vi det derfra. Nå er det fri fra sykehus og tullete tanker.

Ønsker deg en VELDIG god jul. Nyt den med de som betyr alt for deg! Det skal jeg. Og du! #SJEKKDEG 🖤

#hpv #hpvvirus #cellförändringar #celleforandringer #rosasløyfe #mamma #mammalivet #vimedbarn #familieliv

Liker

Kommentarer

Interiormamma
Interiormamma,
God jul til deg❤️
nouw.com/interiormamma
byelinpaulsen
byelinpaulsen,
God jul til deg og! ❤️
nouw.com/byelinpaulsen
bycarinaanette
bycarinaanette,
Håper du har hatt en fin jul & at dere får en fin nyttårsfeiring ❤️
nouw.com/bycarinaanette
byelinpaulsen
byelinpaulsen,
Takk i like måte ❤️ nyt litt late dager ❤️
nouw.com/byelinpaulsen
verozitas
verozitas,
Kan jeg spørre hvor gammel du er? Jeg sjekket meg for første gang i fjor, noe som var høyst på tide. Jeg fikk jo inkallelse da jeg var 25, men gadd ikke da jeg tenkte at alt sikkert var fint. Det var det jo og, men det kunne jo vært at det ikke var det.. Jeg gikk hele 5 år til før jeg sjekket meg i en alder av 30. Alt så bra ut, men siden mamma har hatt livmorhalskreft har jeg nå bestemt meg for å sjekke meg hvert eneste år. 😊<3
nouw.com/verozitas
byelinpaulsen
byelinpaulsen,
Jeg er 31 nå. Det hele startet da jeg var 27. Det tror jeg er lurt av deg. Selvom moren din har hatt det trenger det ikke å bety at du noen gang får det, men det er luet å sjekke jevnlig forde. Man får seg jo en liten støkk ❤️
nouw.com/byelinpaulsen