En mammas fang

En mammas fang. En pappas fang. Så trygt. Så godt. Å kunne slappe av der etter skole og middag på kvelden. En selvfølge. Magen er mett. Hodet er trett.

Hver dag gjør jeg som mamma så godt jeg kan. Jeg gjør så godt jeg kan for at magen kan være mett. Gjør så godt jeg kan for at hodet har lov til å bli trett. For at det skal være trygt å ligge på mammas eller pappas fang. En liten kropp skal få slappe av. Uten bekymringer. Uten redsel.

Det finnes så alt for mange barn der ute som ikke har det som vår Levi. Så alt for mange barn som ikke har et trygt eller stabilt fang å ligge på. Vond mage. Hodet er trett, men magen er ikke mett.

Kanskje er magen mett, men hodet kan ikke bli trett. Fanget er ikke trygt. Det kan bli stygt. Mamma drikker kanskje. Pappa bare stikker.

Omsorgspersonen slår. Den som skal være den stabile og trygge personen. Hva gjør man? Hva gjør man når man kjenner personer som ikke behandler det som skal være det kjæreste man har og eier på en så utilgivelig måte?

Er det en ting jeg har lært så er det at man skal følge magefølelsen. Man skal heller si ifra en gang for mye. Vi har alle lest alt for triste historier. Jeg tror også de fleste her vet hvilke historier jeg vet om. Historier der ingen har «brydd seg». Skole har oversett. Mor har oversett. Besteforeldre osv. Listen ble lang.

Ingen barn skal vokse opp med alkoholisme. Vold. Usikkerhet. Vondt i magen. Angst for å sove. Mye kan man få hjelp til å komme seg igjennom som en familie. Ikke alt. Det er ikke alt man skal gå igjennom sammen som en familie. Barn skal ha en trygg familie, uavhengig av hva den biologiske familien mener. Det kalles menneskerettigheter. Det er en faktisk ting.

Som oppegående voksene er det vår jobb å stå sammen. Stå sammen for de små kroppene. De små sterke kroppene som ikke alltid kan beskytte seg selv. Eller lillesøster. Vi må ha øynene åpne. Vi må høre på den lille stemmen dems. Vi må ikke fnyse av tegningen de lager. Tegningen som kanskje prøver å fortelle deg noe. Kanskje ikke, men kanskje.

I kveld kysset jeg en trøtt og sliten gutt på pannen etter at jeg hadde sunget «lille kattepus» og bredd dynen over han. Jeg kunne ønske alle barn i hele verden hadde det slik. Jeg snakker ikke om stort hus og masse leker. Snarere tvert imot. Jeg snakker om en liten leilighet med en mamma, sønn og pus som har kost seg med film på sofaen etter en billig middag, lekser og en gåtur. Om en liten familie som har snakket om alt mellom himmel og jord. Om blant annet et emne Levi tok opp: jeg synes det er så trist at så mange barn har det vondt på grunn av slemme voksene.

#thiscollectedmemory #mommylife #mammalivet #mamma #sønn #familienmin #minsønn #norge #stoltmamma #lifestyle #lifestylebloggers #momswithcameras #mammablogger #nouwinfluencer #norwegian #vimedbarn #småbarnsforeldre #motherhoodthroughinstagram #motherhoodmoments #motherhoodrising #instamom

Liker

Kommentarer

tonevinningland
tonevinningland,
Så flott innlegg 💕
nouw.com/tonevinningland
byelinpaulsen
byelinpaulsen,
tusen takk 😘 ha en fin helg!
nouw.com/byelinpaulsen