Vem är jag?

Hej på er alla och VARMT välkomna hit. Ni är många, otroligt många som hittat hit det senaste och det glädjer mig något enormt. Helt fantastiskt att ni vill följa mig i min vardag och inspireras av det jag älskar. Det vill säga träning och hälsa, inredning och mode.
Men nu har ni frågat mig om jag inte kan göra lite mer personliga inlägg både om mig själv och mitt privata liv så jag tänkte att jag börjar med att beskriva vem jag är helt enkelt.

~

Jag heter Ebba Isacson, född 1996 och kommer från staden Skövde i Västra Götaland. I Skövde bor jag i en egen lägenhet. En 2a på 49kvm, där jag flyttade in i september 2017 och trivs jättebra. I samma stad har jag även min mamma och pappa som bor kvar i radhuset där jag växte upp. Min 5 år äldre syster bor också i stan, vilket känns hur bra som helst! Att ha dem nära och kunna ses när man vill. Tryggt och fint med en bra relation!

Vad var det då som hände?
Jag flyttade hemifrån för lite mer än två år sen då jag och min dåvarande pojkvän hittade en superfin lägenhet mitt inne i centrala Skövde som vi sedan flyttade in i. Stor och ljus var den men blev på tok för dyr att bo kvar i när jag blev själv..
Otrohet och svek från hans sida gjorde att vårt 4-åriga förhållande tog slut, vilket jag idag är SÅ tacksam för. Ingen ska behöva bli behandlad illa.. Men jag har gått stark och rakryggad ur detta då jag vet att jag inte gjort något dumt.
Men att bli lämnad och framför allt bli ensam är otroligt tufft när man alltid har haft någon vid sin sida. Ensamheten har varit den värsta men samtidigt är det den som har gjort mig starkare i mig själv. Jag har fått bearbeta och växa mig starkare ur det som hänt. Att förlora just honom var ingen direkt förlust men såklart saknar man att ha "någon" vid sin sida i vardagen. Men jag är som sagt SÅ tacksam att det tog slut och att jag fick börja om! Man lär sig ju SÅ mycket av sina misstag och ska aldrig mer låta någon utsätta mig för samma saker igen.

...Och det var efter detta förhållande jag kände att jag banne mig ska fokusera på mig själv och ta hand om mig själv för en gångs skull. Ni vet kanske själva att man i ett förhållande lätt går upp i vikt och jag gjorde det en hel del.. tyvärr!
Så det var då jag ville dra igång med träningen och kosten och bara prioritera mig själv och ge mig själv det stöd och den kärlek jag behövde. Så jag drog igång med utmaningen 100 träningspass på 100 dagar i juni 2017 och för att motivera mig själv extra mycket lade jag upp starten på min instagram. För jag tänkte.. "postar jag det på Instagram kan jag ju inte med att fuska och vill definitivt inte misslyckas". Men detta var inte något som jag tyckte var jobbigt utan det bara peppade mig än mer. Idag står jag här drygt ett halvår senare och har gått ned -17kg och minskat min midja med hela -27cm. För mig är det helt otroliga siffror som jag är så förbaskat JÄVLA stolt över! (ursäkta språket..) Och det får mig att fortsätta kämpa med kost och träning för att nå nästa mål. Har ett par kilo till som jag vill gå ned, sedan handlar det bara om att fasta till och bygga upp kroppen. Känns helt fantastiskt att redan känna sig så mycket starkare och lättare och än tidigare! Dessutom är jag SÅ mycket gladare och SÅ mycket piggare - känns verkligen som att man fått livet tillbaka!

Vem är jag som person?

Som person är jag väldigt driven och försöker se möjligheter och lösningar istället för att gräva ner sig i problemen. Nästan alltid glad, samtidigt som jag ibland kan ha kort stubin ibland. Men då skyller jag på sömn eller mensvecka.. haha perfekt! Men positiv och glad beskriver mig bra, gillar att sprida glädje och få andra att må bra.
Bryr mig om andra före mig själv tänkte jag säga, men så är det nog till stor del. Vill se till att de i min närhet mår bra. Familj och vänner betyder otroligt mycket för mig. Utan dem vet jag inte vem jag hade varit idag. De har fått mig att våga TRO, våga KÄMPA för det jag vill nå och ALDRIG ge upp. Allt går om man bara vill och det är det positiva tankesättet jag bär med mig i vardagen. Det underlättar så enormt - tro mig! Tjänar inget till att vara sur och negativ.

Ödmjuk och kärleksfull? jaa det är jag definitivt!

Utöver det ovan nämnda så är jag väldigt målinriktad - har jag bestämt mig för någonting så vill jag slutföra det och göra det bra. Otroligt noggrann är jag. Struktur och planering gillar jag - att ha koll på vad som ligger framför mig samtidigt som jag älskar att vara spontan, speciellt under sommarhalvåret. Bara hitta på det som faller en in. Det tycker jag är härligt!

Vad har jag för intressen?

Förutom träningen som är en stooor del i mitt liv så brinner jag också för inredning och fotografering. Att inreda hemma och få designa och fixa tycker jag är så himla roligt. Och för mig betyder det så mycket att bo fint och att trivas hemma. Att kombinera färg och form stimulerar mig. Även intresserad av kläder och mode och beställer på tok för mycket ibland.. ;) men vad gör det om 100 år!

Att fota är också något som jag tyckt om sen jag var mindre. Då både fota och även redigera bilder är något som intresserar mig och det hänger i. Det är roligt att anordna bilder, lägga upp mat fint och fota det eller fixa hemma och fota. Inget jag tycker är jobbigt och svårt utan det bara blir. Varje dag fotar jag alltid något ;) haha.

Utöver dessa intressen älskar jag att resa både utomlands och inom Sverige. Vi i familjen har ett sommarställe i Hunnebostrand på västkusten där mina föräldrar befinner sig stor del av sommaren och dit jag brukar åka och hälsa på och bara ta det lugnt. Njuta av havet, utsikten från klipporna och känna saltet i håret. En eller två räkfrossor och ett par glas bubbel brukar det bli också ;) och fy tuuusan vad härligt det är!

Men utlandsresor är ett måste eftersom sol och värme inte är någon garanti i vårt kära land.. haha. Så en hel del resor har det blivit genom åren. Har för det mesta varit inom Europa (i länder som Spanien, Grekland, Turkiet och Cypern), men har också varit i Afrika och USA.
Och till er som inte har varit i USA - åk dit! Vi var i New York 2014 och bara upplevde staden, shoppade och gick dessutom på hockey. Det var det häftigaste jag gjort. Se Rangers spela i hemmaarenan - Madison Square Garden med Lundqvist i mål. Tjejer... det var grejer det ;) Zoomen på kameran användes väl den kvällen kan jag säga! haha.

Allt från små utflykter till stora, längre resor uppskattar jag lika mycket. Tycker det är så roligt att uppleva och hitta på saker. Det är ju verkligen sådant man minns sen! Allt behöver som sagt inte vara dyrt och kosta massa pengar och tid. En glasspaus på västkusten kan vara lika underbart som en vecka i USA.

Vad jobbar jag med?

Den 5 juni 2015 tog jag studenten och då arbetade jag på McDonald's, vilket jag gjorde under min gymnasietid för lite extra inkomst. Det tackar jag mig själv för idag för vilken lärorik tid det var. Tyckte arbetet på McDonald's var otroligt stressigt och jag hade verkligen ångest innan varje arbetspass. Men samtidigt så var det en grymt bra skola, både att lära sig hantera stressen men även för att McDonald's var en så otroligt bra arbetsgivare med tydliga regler och instruktioner för ALLT.

Men när jag sedan tog studenten började jag arbeta på Coop Extra och blev där först anställd som sommarjobbare i förbutiken men blev sedan kvar och hamnade både i kassan och förbutiken. Trivdes så otroligt bra med kollegorna och arbetsuppgifterna så där blev jag kvar i ungefär 2,5 år innan jag kände att det var dags att ta mig vidare.

NU arbetar jag på Willys i Skövde som förbutiksansvarig med allt vad det innebär från personalansvar till beställningar, uppföljning och den dagliga försäljningen. Blev tillfrågad detta jobb av en som just jobbar på Willys och som inte alls kände mig men som tydligen fått en bra bild av mig. Att bli kontaktad på det sättet just i livet när man känner att man börjar få medgång både med ny lägenhet, födelsedag och viktnedgång så kändes det som alla bitar föll på plats.

Hur ser det ut med kärleken idag, har du någon ny?

Jaa.. hehe.. Sedan det tog slut med mitt ex har jag ju såklart dejtat en hel del. Roligt att träffa och lära känna nya människor känner jag men hittills har jag inte hittat honom, min framtida.

Samtidigt som det är roligt att dejta känns det däremot känns det jobbigt att lämna någonting när den andra parten känner mer. Så ännu har han inte dykt upp min drömman, men kanske finns han närmre än jag tror? Jag har sagt till mig själv att inte leta. Naturligtvis vill jag ha någon att dela vardagen med och hitta någon att bygga en framtid ihop med, men det hjälper nog inte att leta för han dyker upp när man minst anar det. Så känner jag.

Men SÅ mycket fina och bra killar det finns där ute så känner jag att han bara måste finnas där någonstans ;) Man vill ju verkligen hitta någon som man känner är rätt men vägen dit verkar vara lite krokig. Vi får väl se helt enkelt. I´m waiting!

~

Kram från mig sålänge!
Hejsvejsss

Gillar

Kommentarer

Linnea Skarp
Linnea Skarp ,

Vilken otrolig resa! Att bli utsatt för svek och otrohet är fruktansvärt, jag vet precis. Men som du skriver så kommer det på något sätt något gott ur det till slut också. Jag var singel i 4 år efter han som gjorde mig sådär illa, dejtade också lite men inget kändes rätt. Jag gav upp och brydde mig inte ens att försöka. Då, här i krokarna hemma i somras på ett dansställe mitt ute i skogen så dök han upp. En gammal klasskompis till mig satt med oss och de kände varandra, de är från samma lilla "by" så där började det hela. Min stora kärlek bodde alltså i samma kommun som mig och vår kommun är liten. 😉 Allt känns så rätt, mer rätt än med någon annan och alla bitar bara föll på plats. Sen att jag emellanåt är livrädd för att bli lurad igen... Det är jobbigt men då får man tänka att alla är inte så och ta in all kärlek den man har idag ger. Och såklart berätta om sin rädsla. Kul att följa dig. Stor kram!

Byebbaa
Byebbaa,

Det är precis sådär jag tror att det kan ske! Så jag får ge det tid 😉 såå roligt att du hittat hit! kram på dig!

nouw.com/byebbaa
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229