Tvillingskap

Hej Almas fina läsare. Jag har länge funderat på vad man vill med livet. Att utbilda sig är ett stort steg, som de flesta väljer att göra. Det behöver inte vara någon speciell utbildning, eftersom man vill ha en behörighet till ett jobb. Nu börjar det bli dags för mig att välja karriär. Många gymnasieelever vet inte alls vad de vill bli när de blir äldre. Många snubblar in på ett yrke som man aldrig tänkt så förut, medans andra jagar sina drömmar till punkt och pricka.

Efter gymnasiet har man behörighet till några jobb. Egentligen spelar det ingen roll vilket program du gått för att hitta något jobb. Det kanske inte är ditt drömjobb, men du kanske inte orkar studera flera år till vilket gör detta jobb intressant. Det finns ju alltid fler möjligheter senare i livet också. Men för mig är studierna något viktigt. Så viktigt att jag tänkt mig plugga vidare. Jag skulle inte säga att jag kommer in på just min absoluta drömutbildning, läkare. Däremot är jag inte sjukt långt ifrån, vilket betyder att jag skulle kunna tenta av några ämnen på Komvux eller skriva högskoleprovet. Ibland undrar jag om jag tjänar på att läsa vidare till läkare eller inte. Är det värt alla de krafterna? Generellt sätt tror jag att det är bra, men jag vet ärligt talat inte om jag orkar. Kanske om jag tar ett uppehållsår men kanske att jag tappar all studieteknik och kraft då.

Några andra förslag jag tänkt på är att bli advokat. Då skulle jag kunna gå juristutbildningen direkt efter gymnasiet och sedan kunna komprimera jobbet med författardrömmarna. Jag har länge tyckt om kriminologi och älskar att lägga mig i brottsmål. Så intressant! Ett sista alternativ är att bli civilingenjör. Det är ett yrke som jag tror jag skulle passa som. Egentligen vill jag inte jobba på ett kontor resten av livet, vilket sätter denna utbildning åt sidan. Men däremot är jag relativt duktig på naturämnena och matte. Hade ni svårt att välja utbildning? Eller hur tänker ni om era framtida studier? Är det lika svårt för er att veta vad ni vill? Hoppas ni tycker detta inlägg var bra för har tänkt skriva ett liknande om mitt och Almas gymnasieval senare idag.

/ kram Tilde

Gillar

Kommentarer

amandalarssons
,
Jag är 25 och har fortfarande ingen aning 😟 Gick frisör på gymnasiet men blev allergisk och har inte jobbat med det efter, vill plugga något iman jag blir 30, men vet inte vad..nouw.com/amandalarssons
ByAlma
,
Det klarar du, aldrig för sent att börja plugga❤️nouw.com/byalma
happyM
,
Åh det är så himla svårt att bestämma sig!! Själv så tog jag ett år till att jobba och ska nu till hösten. börja plugga Webbutveckling ❤️ Kramnouw.com/happym
ByAlma
,
Åhh vad intressant! Det måste du skriva om sen❤️ Kramnouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229