Psykisk ohälsa

Hej! Detta inlägg som ni ser på rubriken som ska handla om vilken mat jag tycker är jobbigast? Innan jag sätter igång så vill jag bara vara tydlig med att den här maten är jobbigast för mig och ingen annan. Personer med ätstörningar tycker att vissa produkter är lika jobbigt, medan andra matprodukter skiljer sig åt.

Jag tycker det jobbigaste just nu är sötsaker som godis, glass, chips, kakor, bullar, läsk mm. En till sak jag får extremt mycket ångest av är pizza, pasta och pommes. Saker som är mycket kcal i är det som blir extremt jobbigt för mig. Då jag har räknat kcal i lite mer än 2 år nu. Såser och dressingar är inte lika jobbigt för mig, jag vet faktiskt inte varför för det är mycket kcal i.

Om jag ska vara ärlig har jag inte ätit pasta, pommes, godis, läsk, glass, tårta på mer än 1 år. För ungefär 2 månader sen började jag äta potatis som jag inte hade ätit på 7-8 månader. Det var en extrem press för mig när jag började äta potatis. Men nu går det lättare men jag har fortfarande det jobbigt med det.

Har säkert glömt massa olika saker i sötsaker, men ni förstår säkert vad jag menar. Men när jag var som sjukast tyckte jag protein och fett var extremt jobbigt också. Om ni har haft ätstörningar, får ni gärna kommentera vad ni tyckte var/är jobbigast. Så ses vi ikväll igen, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229