Mina funderingar & frågeställningar

Hej mina hjärtan! Kul att ni tittar förbi, här på min blogg. Detta inlägg ska jag ägna åt att diskutera de åtta partierna i riksdagen. "Socialdemokraterna och Miljöpartiet styr Sverige. Vänsterpartiet brukar samarbeta med dem. Partierna Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna samarbetar i gruppen Alliansen. Sverigedemokraterna samarbetar inte med något parti i riksdagen" - sägs det i dagsläget! Men hur kommer det se ut efter valet 2018?

Här kommer en kort summering om varje enskilt parti, som har minst 4% av rösterna i riksdagen (just nu), så att ni kan få en kort summering över vilket parti som lockar er lite extra inför valet 2018... Spännande, eller hur?

Källa! - OBS: Har ingen aning hur källkritisk denna hemsida är, så ta det med en nypa salt... ;)

Socialdemokraterna:

Stefan Löfven leder Socialdemokraterna sedan 2012. Han är Sveriges statsminister. Partiets viktigaste fråga är att alla ska ha jobb. De vill bland annat att fler ska jobba i sjukvården. En annan viktig fråga är trygghet. De vill ha fler poliser och hjälpa unga i fattiga områden så att de inte börjar göra brott. Socialdemokraterna gillar Europeiska Unionen, EU. De vill att EU ordnar fler jobb med bra löner och villkor för dem som arbetar.

(Nya) Moderaterna:

Ulf Kristersson är ledare för Moderaterna. Han har lett partiet sedan 2017. Moderaterna vill att fler ska arbeta. Det ska vara låga skatter för företag och folk som arbetar. Moderaterna vill att färre invandrare kommer till Sverige. De ska vara hårdare krav på att invandrare lär sig svenska och jobbar. Moderaterna gillar Europeiska Unionen, EU. De vill att EU hjälper företag och ser till att ekonomin i Europa är bra.

Sverigedemokraterna:

Jimmie Åkesson är ledare för Sverigedemokraterna. Han har lett partiet sedan 2005. Sverigedemokraterna samarbetar inte med något annat parti. Invandring är den viktigaste frågan för partiet. De vill att Sverige slutar ta emot människor på flykt. De vill att fler invandrare ska lämna Sverige. Andra viktiga frågor för partiet är hårdare straff av brottslingar och lägre skatt för pensionärer. Sverigedemokraterna gillar inte Europeiska Unionen, EU. De vill att svenska folket ska rösta om att lämna EU.

Miljöpartiet:

Miljöpartiet har två ledare, Gustav Fridolin sedan 2011 och Isabella Lövin sedan 2016. Miljöpartiet styr Sverige i regeringen tillsammans med Socialdemokraterna. Miljön och klimatet är partiets viktigaste frågor. De vill satsa på tåg och bussar, miljövänlig energi och mat utan gifter. Skolan är en annan viktig fråga. Partiet vill att lärare ska få högre lön och bättre villkor. Det ska bli mindre skillnad mellan olika skolor i Sverige. Miljöpartiet vill att Europeiska Unionen, EU, ska göra mer för miljön och för att hjälpa flyktingar.

Gillar

Kommentarer

happyM
,
Och självklart är även denna del superbra 😊 <3nouw.com/happym
ByAlma
,
❤️😘nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229