Vem är jag, precis som vem är du?

Hej mina hjärtan! Vem är jag? Vem är du? Ja, det kan man fråga sig? När du eller jag får den frågan, kan det bli helt svart och hjärnan i ett stort frågetecken - för vad ska man svara, på en sådan fråga? Många svarar på en helt annan fråga; "jag är en tjej som jobbar inom kommunen inom en privatskola" eller "jag är sjukskriven från landstinget inom vården i några månader." Men arbetet talar inte om vem du är som person. Det finns ju så många saker som gör dig till den du är. Men vad?

En del egenskaper och intressen är medfödda. Andra, precis som jag som precis du påverkas av hur din familj är, hur du växer upp, vilka du umgås med och annat som du är med om under livets gång. Detta kallas för arv & miljö! Alla de här sakerna är delar av din identitet. När du lär dig och är med om nya saker kan du förändras. Poängen är att när du får frågan "vem är jag" - så ska man tänka efter på just den frågan och inte blanda in karriär eller undervisning - "som de flesta gör, såsom exempelvis jag." För du är ju inte ditt arbete, eller hur? Du är du, precis som jag är jag!

Exempel 1: "Jag heter Alma Stoor och jag är en glad, sprallig, positiv tjej med lätt till skratt, om jag inte är drabbad av mina så kallade humörsvängningar på morgnarna."

Exempel 2: Mitt namn är Märtha Eriksson! Jag är en aktiv tjej som älskar att umgås med mina barn ute i skogen och plocka svamp. Mina egenskaper är lättsam, ordentlig och barnslig."

Hoppas ni förstod poängen, med ett ganska avskalat inlägg med många intryck och frågeställningar. Så får ni ha det så bra! Kram, Kramis❣️

Gillar

Kommentarer

aqvistemilia
aqvistemilia,
ByAlma
ByAlma,
❤️❤️nouw.com/byalma
elllensvensson
elllensvensson,
ByAlma
ByAlma,
❤️❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229