Tillsammans är vi starka

Mina funderingar & frågeställningar

Hej mina hjärtan! Ensam är stark, säger vissa. Vi vet bättre. Vi vet att tillsammans orkar vi mer och tar oss längre. Alla kan vi behöva någon att luta oss mot. På sista tiden har jag fått mycket vägledning och hjälp för att klara av det sista veckorna innan sommarlovet. Både från skolan, kontaktpersoner till familjemedlemmar men framförallt från er ”här på bloggen”. Ni ska veta vad er stöttning har hjälpt mig på sistone. Jag har känt mig lite ensam. Det beror framförallt på mig själv då jag inte mått bäst och dragit mig undan. Ibland måste det få vara sådana perioder också!

Jag fick ett meddelande häromdagen om en tjej som har haft det tufft. Jag känner inte personen mer än på sociala medier. Men det berörde mig! Då hon känt sig ensam och mobbad under stora delar av livet. Jag kan inte dra hennes paralleller med mig själv, eftersom att jag har haft få men nära vänner omkring mig hela tiden. Men aldrig varit en i mängden och haft massvis av kompisar. Ensam och utanför vågar jag säga att jag har varit. Mycket beror nog på min ödmjukhet, nervositet och osäkerhet. Jag har svårt att dra en slutsats om jag har blivit mobbad under olika perioder i mitt liv, eller inte...? En sak vet jag bara och det är att jag inte alltid haft det så lätt. Kränkt har jag utan tvekan blivit. Inte nu men förr!

På något sätt blev jag så ledsen, besviken och irriterad på samhället när jag hörde om flickan. Varken jag eller du ska behöva gå igenom något liknande. Varför sparkar man någon som redan ligger ner? Varför stärker vi inte varandra istället? Ja, vi alla är olika! Men vad säger att annorlunda är fel eller sämre. Det är väl än styrka att våga stå upp för den man är. I mina ögon är det personen som är ”annorlunda” som är allra starkast, inte den som följer strömmen. Hör mig, se mig! Ja, jag är inte som alla andra. Men jag är bra som jag är. Precis som du är bra på att vara du. Vi alla är annorlunda och unika mer eller mindre, och tur är väl det?

Om vi bara hjälps åt så gör vi vinningar. Alla är inte bra på allt. Men om vi hjälps blir vi starka, starkare och ännu starkare och tillslut starkast. Ett måste, eller ytterligare sagt ett krav ”var snälla mot alla oavsett hur ”hen” ser ut, kön, hudfärg, sexualitet, tro till färdighet. Vi alla är bäst på vara oss själva! Inget är mer eller mindre fel eller rätt. Kram, Kramis❤️

Gillar

Kommentarer

IsabellePettersson
IsabellePettersson,
Ni är så fina😍😍😍nouw.com/isabellepettersson
happyM
happyM,
Åh så himla fina ni är ❤️ Mobbning är så sjukt vidrigt, något av det värsta som finns verkligen ❤️ Stor kram nouw.com/happym
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229