Till dig vännen! Förlåter du mig?

Hej! Ingen människa är perfekt, ingen människa är mindre värd en någon annan. Men hur kan idealet vara så? Jag menar man ska vara bra i skolan, se bra ut, vara rik, ha många vänner, resa, ha flickvän eller pojkvän och inte ha några svagheter. Varför har vi människor gjort detta ideal? När vi kan leva livet, med samma villkor och rättigheter...

Jag kan säga så här att om man vore perfekt, skulle man kunna leva livet men inte utvecklas som människa. Hur kul skulle det vara? Inte bli nöjd över någonting och absolut inte få belöningar när man lyckas. För man är ju redan PERFEKT! Nej vad livet skulle vara tråkigt då!?

Livet är ingen dans på rosor och det gör ont att trampa på taggarna på vägens gång. Men när man lyckas med en utmaning, så växer självkänslan och självförtroendet. Man blir helt enkelt nöjd!

Nu orkar jag inte längre vara den här "perfekta" tjejen längre, för då går jag in i vägen. När mina dagar ägnas åt att jämföra mig, "vara sämst eller bäst". Detta leder till att jag inte är en bra kompis, då jag inte kan tänka och bry mig över något annat en prestation. Om jag ska vara ärlig, håller jag på att tappa mina vänner. Då jag inte kan fokusera på dem, utom lägger all min kraft på att tänka. Detta leder till att jag blir extremt pressad, sårad, misslyckad, deprimerad och sist men inte minst att jag går in i vägen. Jag måste göra något nu?

Förlåt alla ni som blivit indragna i detta helvete. Ni vet precis vem jag siktar detta blogginlägg till. Jag vill bara förlåta dig och få en andra chans! Som alla andra säger: du måste sköta om dig själv Alma innan du hjälper andra! Ska verkligen ta till mig de orden och förbättra mig. Vara mer positiv för olika saker och känna glädje över att jag är jag. Om jag ska vara ärlig, så vet jag att detta kommer ta tid och framförallt energi för mig. Men jag vill inte förlora dig. För du är så mycket mer värd en ett A i slutbetyg. Förlåt, förlåt, förlåt, hoppas du kan förlåta mig! Kram❤️

Kram, Kramis <3

Gillar