Tid ~ Arv ~ Miljö

Hej mina hjärtan! Vem är jag? Vem är du? Ja, det kan man fråga sig? När du eller jag får den frågan blir det troligtvis helt svart. Hjärnan blir ett stort frågetecken - för vad ska man svara? Många svarar på en helt annan fråga; "Jagär en tjej som jobbar inom kommunen inom en privatskola" eller "Jag är sjukskriven från landstinget inom vården i några månader." Men arbetet talar inte om vem du är som person. Det finns ju så många saker som gör dig till den du är. Men vad?

En del egenskaper och intressen är medfödda. Andra, jag som du påverkas av hur din familj är, hur du växer upp, vilka du umgås med och annat som du är med om under livets gång. Detta kallas för arv & miljö! Alla de här sakerna är delar av din identitet. När du lär dig och är med om nya saker kan du förändras. Poängen är att när du får frågan "vem är jag" - så ska man tänka efter på just den frågan och inte blanda in karriär eller undervisning - "som de flesta gör, såsom exempelvis jag." För du är ju inte ditt arbete, eller hur? Du är du, precis som jag är jag!

Jag heter Alma Stoor och är en glad, sprallig, positiv tjej med lätt till skratt, om jag inte är drabbad av mina så kallade humörsvängningar. Jag har växt upp med en tvillingsyster, mamma och pappa - de är inblandade i mina personligheter. Men likamycket min omgivning, skola, hus som semestrar... Och jag kan bara vara JAG, ingen annan.”

Hoppas ni förstod poängen, med ett ganska avskalat inlägg med många intryck och frågeställningar. Så får ni ha det så bra, kramis💕

Kram, Kramis <3

Gillar