Thailands lista - del 2/4

Thailands Lista

Roligaste:

Det var den dagen jag och resterande i min familj skulle åka på en dagsutflykt till Lamai för första gången. Vi hoppade in i en tuk-tuk och var på väg mot Lamai, som planerat! Men några hundra meters åkande hoppade en mamma och 2 barn (kanske tvillingar) in bredvid oss. De förklarade med halvdan engelska att de också skulle till Lamai, så vi följde efter dem. Men mamman i familjen hade ju ingen aning eller så fattade dem inte min familjs urdåliga engelska, så vi hamnade på Silver Beach istället. Och jag säger bara, WOW! Vackert! Det var som om vi befann oss på ett paradis, helt otroligt. Har nog aldrig varit på en sådan fin plats, i hela mitt liv. Inte många kilometer från vårt hotell, så vi ägnade 1 dag extra på Silver Beach. Helt otroligt, fint... Rekommendation!!! <3

Ibland är det positivt att inte veta var man hamnar... Heheh, fast att det är utmanande för mig pga. min kontrollfreak ;)

Tråkigaste:

Att det springer runt så mycket hundar och katter på stränderna, i städerna och i kvarteren. Över allt! Jag läste att ca. 90% av hundarna har rabies (kan dock inte garantera att informationen stämmer). Det gör att jag, Tilde (tvillingsyster) och min pappa blir extremt spända när dessa tillfällen äger rum, minst 2-3 gånger om dagen. Mamma är allt mer lugn och avslappnad. Hon klappar nästan djuren. Hur kan man göra det, när det går vilda hundar på stränderna och har sannolikheten rabies. En dödlig sjukdom...? FATTAR INTE? 😱

(Stackars djur, dem har inte valt detta. Smittan...! Det kliar i deras päls, de blir slöa, har ingen stans att bo, inge tak över huvudet och ingen dagens alla måltider. Trafiken är inte det bästa för dem heller...)

Gillar

Kommentarer

Denevigaresenären
Denevigaresenären,
Så sorgligt med alla dessa djur! 😔 Fin bild på dig och syrran! 🌸🌸
nouw.com/denevigaresenären
ByAlma
ByAlma,
Tack vännen! Ja absolut är det sorgligt❤️
nouw.com/byalma
JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Stackars hundar och katter. Det värsta med att resa är att de flesta länder inte har lika starkt djurskydd som Sverige så det finns ingenstans att vända sig. Man känner sig så maktlös.
nouw.com/jossustravelpics
IP: 82.99.3.229