Test - Vilken kroppsform är du?

Till att börja med att säga vet jag att jag har gjort detta inlägg förut. Det var dock väldigt längesedan, 10 juli 2018. Ingen behöver påminna mig om det för jag tycker att denna fråga är så viktig. Alla ska veta vilken kroppsform man själv har. Vilka kläder man har spelar egentligen ingen roll till kroppsmodell. Det är dock väldigt intressant!

1. Oval:

Personer som har ett ovalt utseende är rundast kring mittsektionen, har inga vek kring midjan och har väldigt tunna ben.

Bäst att lyfta fram:

Du som ser ut som en oval ska fokusera på dina kroppsdelar som du känner dig mest nöjd och behaglig med. T.ex. ett par snygga ben, snygg rumpa eller snygga bröst. Försök att inte lägga för stor vikt på din midja eftersom du ser automatiskt smalare ut. Du klär dig extra bra i med plagg som är avskurna under brösten och har en större midja. Jag tycker denna kategori klär sig bäst i kläder som har många lager, du kan själv förmedla det genom att ha t.ex. ett linne under en klänning. Material som är tunna och extra fina klär dig väldigt vackert. Din kropp förvrängs om du har bara ben, vilket jag tycker är ett absolut på sommaren för individer med oval kroppsbyggnad. Chiffongblus är ditt finaste plagg som du kan bära. Tunikor är också ett måste i garderoben, samt ett par smala byxor. Jeans som är utsvängda undertill är sjukt utstrålande på dig, likaså kjolar med en trevlig vidd på slutet.

Att tänka på:

Använd inte korta, tighta kjolar, det gör att din överkropp ser tyngre ut. Det är även bra att använda mycket små detaljer och använd dig utan antingen en stor nederdel och en liten överdel eller tvärtom.

2. Timglas

Timglaset har väldigt många fina feminina kroppsdelar. En tydlig markerad midja, med ordentliga bröst och rumpa. Denna kroppsdel har ingen betydelse i vikt, du gömmer lätt undan kilona.

Bäst att lyfta fram:

Du ska lägga allt ditt fokus på att se så kvinnlig ut som möjligt, eftersom du har väldigt många fina former. Framhäv dem genom följsamma material samt många skärningar både upptill som undertill. Du klär dig allra bäst i omlottklänningar, särskilt när de är v-ringade. Du passar i princip bra i allt, speciellt kjolar och lättare linnen. Byxor som har ett lättare utställt benslut är väldigt framtänkande och inspirerande för andra. Du kan gärna ha ett mörkare bälte i midjan, vilket gör att du ser väldigt smal ut samtidigt som du framhäver din byst och dina lår. Jag tycker själv denna kroppstyp passar extra bra i tighta kläder. Du är vackrast i kläder med en tydlig kant och i en tydlig färg. Det behöver inte vara mycket mönster, volanger eller liknande. Du klär dig bäst i en vanlig enfärgad, tight T-shirt med ett par enkla sommarshorts. Du är väldigt fin i högklackat.

Att tänka på:

Tänk på att alltid bära tighta kläder och kläder med enkla, lättare accessoarer. Du har redan en kvinnlig kropp så var försiktig med för mycket bling-bling.

3. kurvig

Personer med kurvig kropp har stora bröst, stora axlar och kraftigare lår, höfter och rumpa. Många tror att kurviga människor behöver vara större i omfång men det är absolut bara en norm.

Bäst att lyfta fram:

Det absolut viktigaste för en kurvig människa är att hitta en bekväm, stadig, välsittande bh eftersom brösten är en stor faktor i klädseln. Kurviga personer är absolut finast i V-ringade toppar, klänningar, tunikor och tröjor. Jackorna kan gärna sitta lite längre ner eller högre upp. Inte vid höften eftersom det gör att dina kurvor inte framhävs på bästa sätt. Underdelar som jeans, tights, chinos, kjolar m.m. ska för bästa resultat vara lite utsvängda i benen. Det skapar en behaglig balans, samt att de gör att fokuset på låren och rumpan tas ur fokus. Jag tycker till största marginal att nederdelen ska vara mörk och överdelen vara ljus. För att framhäva brösten, samtidigt du inte ser så stor ut. Använd gärna många detaljer, som längsgående sömmar, sjalar, halsband och varför inte våga sig på någon cool huvudbonad. Den stora huvudbonaden gör att din kropp inte ser så stor ut, utan all uppmärksamhet går till den, men även de coola accessoarerna du använder till din outfit. Denna kvinnliga kroppsform är väldigt vacker och kan använda många olika typer av stilar i sin garderob. Våga utmana dig i de hetaste nya trenderna. Vilket din kropp bär upp allra bäst.

Att tänka på:

Försök att visa upp dina kurvor, var inte missnöjd över dem. Visa gärna brösten genom att ha snygga V-ringade tröjor och gå gärna till en bra bh-affär för att få bästa resultat.

4. Rektangel

En rektangelformad form är i principen likadan som en rektangel. Väldigt rak kropp med likadan storlek kring bröst, lår och höfter. Du kan med det inte se din midja.

Bäst att lyfta fram:

Du är fantastiskt fin med vek, skärningar, mönster och accessoarer. Det kan du framhäva lätt genom att använda dig utav ett bälte, skärp eller liknande kring midjan. Du är även läcker i ett par jeans med mycket mönster på rumpan. Kjolar som är insvängda och "arbetade" är du väldigt vacker i. Du är extra fin i ett par avsmalnade byxor som sitter väldigt tight över höfterna. Det gör att du ser kurvigare ut. Använd feminina kläder som vippiga kjolar, utsvävande klänningar och extra mycket rynkade toppar, puffärmar, rosetter, dragkedjor, volanger och andra trevligheter. Du klär dig väldigt fint i kläder som sitter tight, men även i kläder som sitter löst. Din form kräver att du provar kläderna noggrant och byter ut mellan många olika variationer, innan du köper plagget.

Att tänka på:

Använd inte samma färg på nederdelen som överdelen. Det kan få din kropp att se väldigt rak och tråkig ut.

5. Triangel (spetsen uppåt)

Individer som är triangelformad med spetsen uppåt är störst över rumpa, höfter och lår. Din överkropp är betydligt mindre, vilket gör att du får smala axlar och inte så stora bröst.

Bäst att lyfta fram:

Personer med din kroppsform behöver hitta en balans mellan din överkropp och din nederdel. Detta gör du genom att ha större överdelar och tightare underdelar. Jag tycker ni passar perfekt i mönstrade och färgrika överdelar. Detta gör att din underdel känns mer behaglig, inte så stor. Du ser extra fin ut i v-ringat och stora kragar. Du kan gärna använda många detaljer på din överkropp, vilket gör att du lyfter upp den med glädje. Du är vackrast i tunikor och jackor som slutar strax nedanför ditt största parti. (Under höften) Du är riktigt fin i tighta kjolar och byxor, men de kan även ha en liten utsvängning nedtill. Många är inspirerande i din kroppstyp eftersom du kan bära i princip vilket halsband eller scarf du vill

Att tänka på:

Välj mörkare färg nedtill och ljusare färg upptill, de tonar ner din kurviga rumpa väldigt mycket. Köp även underdelar med stora sidofickor.

6. Triangeln (spetsen nedåt)

Personer med denna kroppsform är tvärsemot triangelkroppen (med spetsen uppåt). Du har breda axlar, större bröst och smalare, tunnare höfter, lår och ben.

Bäst att lyfta fram:

Genom att skapa en god och bra balans mellan överkropp och underkropp ska du fokusera på att använda stora underdelar och tightare överdelar. Du ska med andra ord fokusera till största del på underkroppen. Du är sjukt snygg i byxor och kjolar med detaljer och vidd. Det kan vara alltifrån ett coolare mönster, snygg färg till några häftiga fickor. Draperingar kring höfterna ger ett bredare intryck, vilket gör dig mer inspirerade för andra. Använder du en draperad klänning så kommer alla dina kurvor komma på rätt plats och ställe. Med en draperad klänning, omlottskärningar eller en vecklad kjol skapar du kurvor som ingen kan ta ifrån dig. Du bär allra bäst enkla toppar med mjuka former samt material och tyg. Fyrkantiga halsringningar, axelvaddar och puffärmar adderar mycket extra volym till ditt större, men snygga axelparti. Wow!

Att tänka på:

Du ska tänka på att använda dig av tighta jeans om du vill förstärka dina smala höfter, annars ska du använda dig av vidare byxor. Tänk mer feminint, då tänker jag framförallt sötare blusar och inte maskulina skjortor.

Tänk på att alla kroppsformar är lika fina och alla människor på denna planet är perfekta. Gillar ni detta inlägg, tycker jag att ni ska kommentera! Så att det förhoppningsvis blir fler av dessa i framtiden. Love You!

Kram, Kramis <3

Gillar