Psykisk ohälsa

Hej! Köpberoende är detsamma som shopaholics. Shopaholics är inte en diagnos, men det kan vara ett väldigt stort bekymmer i vardagen. Det kan sluta i en ekonomisk katastrof. Alla som handlar mycket är inte köpberoende. De som har det känner sig oftast obekräftade. Personerna handlar för att trösta sig själva eller att de vill belöna sig själva. Men gemensamt är att ångest försvinner när de shoppar. Man kan få euforikänslor och upplever ett rus.

Men självklart kommer ångesten sen. Kanske till och med blir ångest ännu värre. Då tröst shoppar dem igen och den onda cirkeln har satt igång. De människor som är köpberoende har ett stort problem att igenom. Eftersom alla måste handla för att kunna överleva. Alkoholister och spelmissbrukare kan undvika det som lockar. Men tyvärr måste shopaholics leva med sitt problem.

Men när månaden är slut och när lönedagen kommer är det en kritisk dag. När man gått och laddat, som oftast leder till ett återfall. Det gäller då att stå emot tills abstinensen har gått över. Försök undvik ångestkänslorna genom att skogspromenera, cykla, läs en bok eller som jag brukar tipsa om, skriv ner dina känslor i en dagbok.

Hoppas ni uppskattade detta inlägg så ses vi snart igen, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229