Hej! Detta inlägg ska handla om panikångest! Jag kan verkligen relatera till detta inlägg, har fått några panikattacker några gånger! Jag vet att jag inte är ensam för jag vet flera stycken som brottas med det här dagligen. Jag läste någonstans att 4-5 procent har upplevt panikångest ordentligt. Medans vanliga ångestsjukdomar är ca. 20-25 procent. OBS vet jag inte om det stämmer, men som sagt har jag läst detta på webben någonstans.

Panikångest är jätte starka känslor av rädsla och oro som kommer plötsligt. Det är inte farligt men det är riktigt skrämmande. I vissa situationer kan det kännas som att man håller på att dö. Det går att hantera panikångest med hjälp utifrån av psykologer, kuratorer, doktorer mm. Men det går att leva ett normalt liv, med massa utav träning.

Vanliga tecken på panikattacker är: yrsel, hjärtat slår hårt och snabbt, svettas eller fryser, darrar/skakar, illamående, ont i magen, svårt att andas, diarré och sen kan händer och fötter domna bort eller stickningar i fötterna och händerna.

Man får oftast panikångest efter en jobbig händelse, efter ett övergrepp eller att man har haft en stressad period i sitt liv. Man vet inte varför man får panikångest men det är ett sätt för kroppen att säga ifrån, att någon inte står rätt till...

Hoppas ni gillade detta inlägg! Glöm inte att gilla eller kommentera i kommentarsfältet. Så jag vet om ni uppskattade inlägget, så får ni ha det bra, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Freedomfight
,
Intressant och viktigt ämne 😊
Det viktiga vid panikångest är att komma ihåg att det är hjärnan som försöker lura en.
Den överdimensionerar, lika så kroppen. bara för hjärnan säger att du håller på att dö så gör du inte det.
Att missa en buss är inte samma sak som att vara en hare som vargen börjar springa mot. Men det är den liknelsen hjärnan sätter igång med sin överdimension.
Jag ska göra ett inlägg om när jag fick två obehagliga panikångestattacker 😊
nouw.com/freedomfight
ByAlma
,
Absolut, kollar in din blogg när du har lagt ut det☺️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229