Psykisk ohälsa

Hej! 1 av 5 människor lider eller kommer att bli drabbad utav någon form av psykisk ohälsa. Det är alldeles för många, men det är inte bara de drabbade det drabbas utom också sin närhet. Om vi går efter vad forskarna säger enligt statistik så borde någon i stort sätt i varje familj vara drabbad av någon slags psykisk ohälsa. Vi glömmer bort de närstående som står sidan av den drabbade.

Jag är drabbad av psykisk ohälsa och jag kan bara känna mig in i situationen som tex min familj har gått igenom, går igenom. Det borde inte vara lätt för dem heller. Mina egna erfarenheter är att jag känner flera stycken i min omkrets som lider utav psykisk ohälsa i olika former. Med egna erfarenheter har jag haft en stark rädsla, ångest över deras problem, jag vill självklart inte att de ska hända dem jag älskar. Men problemet är ju att det kan hända vem som helst, när som helst, hur som helst.

Det här inlägget kanske blev lite hur som helst. Men det jag ville komma fram till var att de som står på sidan om, kan också må väldigt dåligt. I värsta fall kan de hamna i situationen själva av någon form av psykisk ohälsa. Därför uppmuntrar jag alla som har en bästa vän, familjemedlem eller någon annan man älskar som mår dåligt att man tar tiden att söka hjälp själv. Det kanske räcker med att man pratar en gång eller gånger med någon utanför, för att man ska klara av situationen. För vissa kanske det räcker att prata med någon i sin omkrets och dela sina tankar med sin kompis tex. Men kom-ihåg gör det som känns bäst för dig! Så får ni ha en jättebra dag, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229