Psykisk ohälsa

Hej! Alla blir arga någon gång, det kan vara om man blir tex orättvist behandlad eller om någon person inte är snäll mot en. Men en del människor har svårt att kontrollera sin ilska. Man kanske tex blir arg i situationer där det inte finns någon anledning att bli arg. Ett annat exempel kan vara att man överreagerar och blir jättearg om man inte får som man vill.

Många personer kan känna irritation och få impulser inom sig att brusa och bli arga. Men oftast har man en inbyggd spärr som leder till att man inte får utbrott. Istället löser sig situationen på ett mer normalt sätt som exempelvis genom prat. Men om man har problem med ilska har man ingen spärr och man har svårt att stoppa ilskeutbrott.

Om man är en person som har svårt att hantera sin ilska får man oftast problem i sin vardag, som kan leda till konsekvenser och ett lidande för en själv. Det blir svårt att ha bra relationer till jämnåriga, barn och vuxna. Andra människor kan vara rädd för personer som har problem med detta, som gör att man har svårt att bli omtyckt. Detta kan leda till att man känner sig isolerad och ensam. Man kan också få skuldkänslor för att man har betett sig illa under utbrotten.

Tyvärr blir risken så stor att man kan gå över gränsen för vad som är lagligt. Det kan tex vara att man slår eller kränker en människa. Andra exempel kan också vara att man vandaliserar saker när man är sin utbrott och inte kan kontrollera sin ilska. Personer med ilska och utbrott har oftast en anledning till detta, ett exempel är kanske att man lider utav adhd eller liknande diagnos. Men kom ihåg att det finns hjälp att få! Hoppas ni uppskattade detta inlägg så ses vi imorgon igen, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Freedomfight
,
Vi med ADHD blir inte arga, vi blir förbannade. Vi reagerar starkare än en utan.nouw.com/freedomfight
ByAlma
,
IP: 82.99.3.229