Psykisk ohälsa

Hej! Vem som helst kan känna sig blyg då och då. Men vissa människor har mer problem andra än andra i vardagslivet pga att de är för blyga helt enkelt. Blyghet kan präglas på många olika sätt pga vilken person man är. Tex kan man dra sig mer undan i sociala tillfällen. Men det behövs inte vara så, en blyg människa kan gilla att umgås i sociala tillfällen. Medan andra vill vara mer i centrum om de bara vågade.

Personer som är blyga behöver inte vara osäkra på sig själva, som många människor tror. De kan ha jättebra självkänsla och vara nöjda med sig själva. Men vi vänder på det hela, att en person som inte är blyg kan ha dålig självkänsla osv. Alla människor är unika och bär sin egen historia.

Om man är blyg kan man känna obehag och nervositet tex när du träffar nya människor. Hjärnan gör så att du uppfattar situationen som farlig. Då bildas stresshormoner som åker ut i kroppen. Därför kan man få hjärtklappning, bli varm, rodna och svettas. Man kan även få svårt att tänka klart och få orden att komma ut. Man brukar även tänka negativa tankar om sig själv.

Blyghet är ingen diagnos men kan likna social fobi i vissa situationer. "Men social fobi är en grad starkare och man tycker att det är jobbigt att träffa stora folkmassor. Hoppas ni lärde er något av detta långa inlägg. Så ses vi imorgon igen, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229