Hej! I dagens inlägg tänkte jag berätta lite om sjukdomen Asperger. Det finns inte en exakt siffra på hur många som har Asperger. Asperger är en diagnos inom autismspektrum och en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Men det är en lindrigare variant av autism. Asperger är olika för olika personer. Symtomen präglas olika mycket i vardagen. Vissa har starkare drag av Asperger än andra med Asperger.

Den vanligaste skillnaden med en person med Asperger och en person utom Asperger. Är hur en person med Asperger kommunicerar med andra människor. De har oftast lättare att koncentrera sig på saker de är intresserade av. Därför är dem väldigt duktiga på en sak! De lägger också väldigt mycket tid på det dem är intresserade av. Det tar lång tid för dem att lämna det dem tycker är roligt.

Asperger syndrom präglas olika på vilken person man är. Men det viktigaste att komma ihåg är att det inte syns på utsidan och de är oftast normalintelligenta. Ibland har dem dessutom lätt för språk. Desto mer öppen man är om sin Asperger och styr efter sin förmåga i vissa situationer, desto lättare blir vardagen. Många personer med Asperger har det jobbigt med att komma i rätt tid eller prata med folk man inte känner.

Många människor har det jobbigt i liknande situationer, men jag säger inte att man måste ha Asperger syndrom för det. Hoppas ni gillade detta inlägg så ses vi snart igen. Kram❤️

Gillar

Kommentarer

Freedomfight
,
Har du sett filmen "I rymden finns inga känslor"? Den visar hur det var förut innan man visste om vad Asperger var. Jag tyckte den var så dålig först och tyckte dem drev om Asperger innan en vän förklarade att dem berättat om hur det var förut innan kunskapen fanns 😊nouw.com/freedomfight
ByAlma
,
Ja tror jag har sett den, men tack för tipset! Jag kom inte ihåg allting, så får se om den☺️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229