Summering på min behandlingsprocess.

Summering på min behandlingsprocess.

Hej mina hjärtan! Förlåt, förlåt, förlåt, förlåt, förlåt... att bloggen har stått tom under flera dagar, veckors tid. Allt beror på mig med anledning till att jag enbart har fokuserat på behandlingen här i Varberg mot min anorexi. Alla krafter går åt att tänka, fundera och reflektera över relevanta men även icke relevanta "saker".

Kortfattat sagt vad som är friskt och vad som är sjukt. Jag har ökat massvis i vikt nästintill mellan 1-1,5 kilo i veckan under dessa 8 veckor. Jag känner mig så sjukt tacksam över att jag fått möjligheten till vård just här i Varberg. Ni som inte visste så bor jag i dagsläget på ett behandlingshem med namnet Capio Ätstörningscenter.

Jag har fått massvis av redskap att hantera matsituationen på men mitt självhat samt självförakt har blivit allt värre. Detta beror på att jag har ökat mycket i vikt (under behandlingen men framförallt innan) under en kort period. Mitt psykiska har halkat efter under tiden min kropp har blivit allt mer friskare. Ja, i dagsläget ser jag som minst återställd ut. Det kvarstår några kilo till innan jag kan viktstabilisera mig. Men det psykiska (huvudproblematiken i ätstörningsproblematik) har jag en lång bit kvar att vandra. Jag känner mig nästintill mer osäker över min kropp nu än innan jag kom. Men detta är inte allt ovanligt. I längden om man orkar sträva emot det hemska desto starkare blir man, och en vacker dag helt frisk eventuellt till och med fri...

Dessutom har jag enbart varit här under 8 veckors tid. En behandlingsprocess som rekommenderas här på Capio är mellan 20-24 veckor. Men det vill inte Örebro län erbjuda mig, utan de har sagt 12 veckor. GALET om ni frågar mig, mina familjemedlemmar, släktingar och kontaktpersoner här på avdelningen. Jag vill inte gå in mer än så och dessutom har jag ingen större förklaring till detta heller. Men frågan jag funderar över är: Varför ska man bara fullfölja halva behandlingen och inte hela?? Jag är sjukt besviken, rädd, arg, ledsen och ångestfylld över vad som kommer att ske härnäst, med tanke på alla mina återfall i anorexin. Jag får ju enbart fullfölja halva behandlingsprocesser, inte konstigt att jag inte blir frisk.

Kram, Kramis <3

Kram, Kramis <3

Gillar