Väldigt lärorik och inspirerande eftermiddag. Var nämligen hemma hos farmor och farfar och bakade bullar. Även Tilde var med. Nu när det var påsk tänkte vi att vi skulle göra något speciellt. Inte bara vanliga gamla traditionella kanelbullar. Eller smaken är väll det samma förutom kanel smaken. Alltså ingen smak tillsats. Själv kommer jag ha svårt att äta bullar. Men baka går utmärkt, de andra får smaska medan jag äter mina mål.

Ingredienser: smör, mjölk, jäst, salt, strösocker, ägg och vetemjöl.

Gör så här:

1.Värm mjölken (37 grader)

2. Smula ner jästen

3. Häll över mjölken

4. Tillsätt matfettet i bitar, socker och salt

5. Mät upp mjölet (spara 1/2 del till utbakningen)

6. Arbeta degen kraftigt med maskin

7. Låt degen jäsa med bakduk

8. Börja knåda ihop degen med mjöl

9. Gör dina egna former (t.ex. kanin/ägg till påsken)

10. Låt degen jäsa med bakduk

11. Knäck ägget

12. Rör om ägget till en smet

13. Pensla ägget över bullarna

14. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 min

15. Låt bullarna bli svala

16. Knyt kola snören omkring kaninens hals


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229