Ska jag äta upp mina kaniner?



Väldigt lärorik och inspirerande eftermiddag. Var nämligen hemma hos farmor och farfar och bakade bullar. Även Tilde var med. Nu när det var påsk tänkte vi att vi skulle göra något speciellt. Inte bara vanliga gamla traditionella kanelbullar. Eller smaken är väll det samma förutom kanel smaken. Alltså ingen smak tillsats. Själv kommer jag ha svårt att äta bullar. Men baka går utmärkt, de andra får smaska medan jag äter mina mål.
Ingredienser: smör, mjölk, jäst, salt, strösocker, ägg och vetemjöl.
Gör så här:
1.Värm mjölken (37 grader)
2. Smula ner jästen
3. Häll över mjölken
4. Tillsätt matfettet i bitar, socker och salt
5. Mät upp mjölet (spara 1/2 del till utbakningen)
6. Arbeta degen kraftigt med maskin
7. Låt degen jäsa med bakduk
8. Börja knåda ihop degen med mjöl
9. Gör dina egna former (t.ex. kanin/ägg till påsken)
10. Låt degen jäsa med bakduk
11. Knäck ägget
12. Rör om ägget till en smet
13. Pensla ägget över bullarna
14. Grädda i mitten av ugnen i 5-10 min
15. Låt bullarna bli svala
16. Knyt kola snören omkring kaninens hals