1. Man jämför sig alltid vad det än gäller tex betyg, kroppsstorlek, snällast eller vem som gjorde bäst redovisning i skolan. Man ska inte jämföra sig men det är skit svårt när man är 24 timmar om dygnet.

2. Man får inte ha ett privat liv, då man hänger dygnet runt. Man vet allt om varandra allt från psykisk ohälsa till killproblem. Man kanske inte behöver säga allting men om man är enäggstvillingar känner man av varandras känslor.

3. Vi är som sagt dygnet runt och det betyder att vi har samma kompisar. När Tilde är med en kompis hänger jag på och tvärs om. Tänk er om ni hade samma vänner som erat syskon? Hur skulle det kännas?

4. Det är både positivt och negativt men vi kan läsa varandras tankar tex om Tilde tänker på vad vi ska göra i sommar och det är inte ovanligt att jag tänker precis på samma sak på samma sekund. Läskigt men så är det faktiskt!

5. Alla syskon bråkar ibland och det brukar man kalla för syskonkärlek. Men om man har en tvilling så hänger man jämnt och det leder till extra mycket bråk, som blir tillslut extra jobbigt i slutändan.

6. Det känns som om personer i klassen och utanför skolan tror att Tilde och jag är samma person. Man räknar med både två om man ska vara med oss eller att vi tycker likadant pga att vi är tvillingar. Men det stämmer nästan aldrig! Vi har helt olika personligheter och klädstil för den delen också.

7. Om Tilde mår dåligt eller tvärs om så lider man dubbelt så mycket för varandra. Man märker tydligt om sin tvilling mår dåligt eller har en mindre bra dag, som leder till att man får både mer positiva och negativa känslor inombords, beroende på hur sin tvilling mår.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229