Semestertiden 2018...

Mina funderingar & frågeställningar

Hej mina hjärtan!

... har hittills varit en bra sommar. Både motgångar och framgångar! Förutom att vädret varit underbart så har jag verkligen försökt njutit maximalt. Njutit av att vara ledig från alla krav och bara levt här och nu. Maten har gått mindre bra, när lovet börjat ta sitt slut. Tanken att misslyckas ytterligare, gör mig galen. Jag har haft många veckor/månader att ta hand om min hälsa och det har jag faktiskt uppnått, fast med konsekvenser förstås. Jag har kämpat för är att leva här och nu och ta dagen som den kommer. Inte planera vad som händer imorgon, kommande dag eller månader framöver. Försökt släppa matångesten som givetvis försämrat mig som människa, men stärkt anorexin. Då jag tagit en behövlig paus från ångesten...


Fast att många månader har gått, så har tiden gått i rekordsnabb tempo... Men att vinna över en ätstörning spelar egentligen inte tiden någon roll om du ändå inte har VILJAN, har min tidigare behandlare förklarat för mig. För det är viljan som krävs för att bli frisk från en ätstörning. Men jag vill ju bli frisk, men jag vågar inte. Sjukdomen har blivit min identitet. Viljan, viljan och viljan är det som krävs, säger alla! Problemet är att det behövs desto mer verktyg och kännedom, enligt mig! Att bli frisk och framförallt fri, nämligen; tryggheten och modet.

Under sommarlovet har jag sakta men säkert börjat skrattat igen och må allt bättre. Den känslan hade jag inte känt på hur länge som helst, under det senaste läsåret pga. min utmattningsdepression. Men nu gör jag det! Jag mår inte speciellt bra gällande ångesten men depressionen samt mina svaga krafter har givit mig en lärdom, att man faktiskt kan må bättre.


Dock så måste jag hålla utmattningssyndromet i balans och behöver vara på min vakt under kommande läsår. Men jag lever helt klart ett normalt liv nu om man jämför bara några månader sedan. När jag knappt orkade kliva upp ur sängen på morgonen. Men till hösten så vet jag vilken skör tråd det är mellan lagom mängd pluggande, och överpluggande. Jag vet mina varningssignaler och har lärt känna min kropp på ett helt annat plan. 7 timmar plugg per dag i veckor straffar både mig själv psykiskt som fysiskt. Men också skolresultatet... Lärarna vill inte ha in en novell efter en novell. Det räcker att skriva lite, bara om man får med sig all ren fakta samt förklarar med många exempel gällande sina lösningar och påhitt... Lagom är alltid bäst! Mitt överplugg under årskurs 1, har givit mig sämre betyg, mindre med tid till min fritid och framförallt dragit ner mitt självförtroende - för jag vet att jag kan så mycket mer... Då jag visat det på mina två sista inlämningsuppgifter!

SKÖT OM ER!

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Men du har ju tagit dig igenom alla motgångar, det som är det viktigaste! <3nouw.com/happym
ByAlma
ByAlma,
Håller med dig❣️nouw.com/byalma
jellen
jellen,
så bra att du verkligen tar dig tiden att vila upp dig ❤️nouw.com/jellen
ByAlma
ByAlma,
❤️❤️👍🏻nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229