SANNINGAR OM TVILLINGAR

1. Trots att många tror det så har enäggstvillingar inte identiska fingeravtryck.

2. Tvillingar är ofta varandras spegelbilder. De kan ha likadana födelsemärken på motsatt sida av ansiktet eller att den ena är vänsterhänt och den andra är högerhänt. Detta beror på att tvillingarna lever i samma ägg en bit in i graviditeten.

3. Enäggstvillingar har inte alltid identiska gener. Trots att de delar samma ägg i början av graviditeten så kan deras gener skiljas åt.

4. En kvinna som har fött tvillingar kan leva längre. Mammor till tvillingar är ofta starkare och friskare då de är byggda för att klara av att bära och föda två barn.

5. Långa kvinnor får oftare tvillingar. Dessa tjejer har mer av hormonet IGF som ökar möjligheten för dubbel ägglossning som kan ge tvillingar.

6. Om du får i dig mycket mjölkprodukter ökar också chansen för tvillingar. Detta eftersom att kor också har mycket av hormonet IGF i blodet som följer med ut i mjölken.

7. Det är möjligt för tvillingar att ha olika pappor. 2009 fick Mia Washington tvåäggstvillingar som har olika föräldrar. Mia hade släppt två ägg vid sin ägglossning och hade sex med två olika män inom loppet av fem dagar. De befruktade då varsitt ägg.

8. Tvillingar börjar prata med varandra redan i livmodern. Forskare har sett att redan 14 veckor in i graviditeten börjar enäggstvillingar sträcka sig efter varandra och efter 18 veckor börjar de röra vid varandra.

9. Siamesiska tvillingpar kan känna av varandras känslor. Som smak eller smärta. En journalist följde under en tid en familj med ett siamesiska tvillingar och fick höra otroliga berättelser från föräldrarna. Bland annat det här: "När den ena flickan satt och kollade på teve skrattade våran andra tjej, som inte såg teven, åt vad hennes syster kunde se. Hon såg alltså samma sak som sin syster framför sig utan att kolla på teven."

Källor: https://nyheter24.se/nyheter/forskning/761235-har-ar-nio-saker-du-inte-visste-om-tvillingpar

Gillar

Kommentarer

feliciah
,
Så otroligt kul inlägg då jag själv är tvilling! Hoppas du får en bra kväll fina du, kram <3nouw.com/feliciah
ByAlma
,
Åh så kul att du gillade inlägget! Är du enäggstvilling eller tvåäggstvilling? Kram❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229