Riktigt förbannad

Hej mina hjärtan! Innan jag åkte till Varberg sökte jag på massvis av bantningstips på internet. I dagsläget undviker jag det, eftersom att det är en så triggande faktor i mitt liv. Det sätter inte enbart igång massvis av negativa känslor samt tankemönster utan även skadliga beteenden. Ni som är sjuka eller har varit det, vet med all säkerhet vad jag menar...?

Hursomhelst har jag fått massvis av reklam på mina sociala medier på sistone såsom ”Det har aldrig varit lättare att banta, du kommer tappa hela 14 kilogram på en månad, den nya fettförbrännaren, viktminskning på några enstaka dagar”. Jag blir tokig på all dess reklam. Snälla, finns det ingen respekt i media? Eller handlar det enbart om att tjäna pengar? Varför ska man ens skicka ut och tipsa folk om detta, eller publicera inlägg efter inlägg om bantningar på sociala medier? När det kan vara så skadligt för oss människor med ätstörningar.

Det framkallar dessutom negativa effekter runt om i världen, när samhället ser ut som det gör. Det vill säga att vi lever i ett ätstört samhälle. Allt fler människor påverkas mer eller mindre. Inte bara dem som lider av någon form av ätstörningar. Utan ALLA!!

Om någon människa är överviktig eller lider av fetma och måste gå ner i vikt av hälsoskäl. Kan inte läkaren eller dietisten ge ”hen” ett matschema och ett träningsprogram. Alla behöver väl inte bli påverkade av detta. Eller, vad säger ni? Kram, Kramis❤️

Kram, Kramis <3

Gillar

Mest lästa