Psykisk ohälsa

Hej igen! Det är del två av min andra Q&A idag, så hoppas ni kommer gilla den. Det handlar om min ätstörning! Ni har ställt frågor till mig som jag tänkte försöka förklara så bra som möjligt. Då sätter vi igång:

1. Hur tog din familj det när det visades att du blivit sjuk?
Min familj tog det väldigt bra tycker jag. Självklart blev dem oroliga och var som poliser efter mig. Det är dem fortfarande, haha. Så det är väldigt jobbigt att man inte får leva ett normalt tonårsliv. Självklart har mina familj blivit arga och sura för att de tycker att det räcker nu. Men självklart förstår dem att anorexia är en sjukdom och inget jag har valt själv.

2. Jobbigaste med anorexia?
Jag kan inte välja mellan 2 saker. Ena är att man är livrädd för att tappa kontrollen, över sin vikt och sin vardag. Det andra är nog att man inte kan få leva som sagt ett vanligt tonårsliv. Tex att jag inte kan vara med mina kompisar på lunchrasterna, då jag ska hem och äta. Eller att jag inte får åka till Örebro och shoppa, då jag måste vara hemma för att passa mina mattider.

3. Vad är anledningen till att du slutade äta?
Denna fråga är väldigt svår. Jag tror att det finns många anledningar till detta. Det första är att jag är en tjej med extremt höga krav på mig själv. Det blev för mycket tillslut och då började jag ha kontrollen på maten istället. Sen har jag varit en tjej som inte har mått så himla bra innan min ätstörning kom till. Varit väldigt orolig, haft ångest och tecken på depression, som vart ett stort problem i min vardag som ledde kontroll över maten. Jag heller inte haft en bra relation till min kropp, haft dålig självkänsla och dåligt självförtroende.

Vad med mat är det som är otäckt?
Jag skulle säga att det är inte maten som är otäckt utan det är att tappa kontrollen, över vågen och mitt liv. Jag har varit sjuk så länge nu. Så att bara tappa kontrollen över mitt liv, skrämmer mig! Sätta ord på vad det är, vet jag inte riktigt själv!

Hoppas ni uppskattade detta inlägg, så ses vi imorgon igen, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229