Q&A - min ätstörning

Psykisk ohälsa

Hej! 1. Har du några bilder från du var som sjukast? 2. Vad är det jobbigaste med anorexin? 3. Har du fått några psykiska symtom pga din anorexi? 4. Finns det något positivt med din sjukdom? 5. Hur långt har du kommit i din sjukdom? Kram❤️

Hej!

1. Har du några bilder från du var som sjukast? Jag har fåtal bilder under min anorexia period, dock har jag inga bilder från när jag var som sjukast. Pga att jag skämdes så mycket över min kropp, därför valde jag bort att folk fick fotografera mig.

2. Vad är det jobbigaste med anorexin?
Att man inte kan känna sig fri, man blir hindrad i vardagen. Man ”kan” inte äta något onyttigt för då tror jag att man tappar kontrollen och blir jättetjock. Sen tycker jag det är jättejobbigt att åka till badhuset, då man bara har så få kläder på sig. Då jag har en annan kroppsuppfattning om min kropp än vad ni har...

3. Har du fått några psykiska symtom pga din anorexi?
Absolut, hela livet vänds upp och ner. När det var som värst, då jag blev inlagd på sjukhuset, både psykiskt och fysiskt. Kan berätta mer om det i ett annat inlägg, om ni önskar det?

4. Finns det något positivt med din sjukdom?
Det skulle jag inte säga i dagsläget, men när jag blir frisk och framförallt fri från min ätstörning, så har jag nog vuxit som människa psykiskt.

5. Hur långt har du kommit i din sjukdom?
Det är jättesvårt att säga, då jag har svårt att se förändringar under min tid som sjuk. När jag var som sjukast, har jag ett svagt minne ifrån. Då jag var så uppe i varv hela dagarna, tror jag!

Men det har hänt jättemycket under min tid som sjuk, framförallt fysiskt. Jag har nästan inga problem i vardagen längre pga av min ätstörning. Dock så är inte min mens regelbunden ännu. Sen så har jag inte perfekta värden i kroppen, dock så är dem bättre. Jag kan bli yr, om jag ställer mig snabbt och sen så fryser jag väldigt mycket. Men annars mår jag bra fysiskt, utom mina ”epiliepsi” anfall jag får då och då, som troligtvis beror på anorexin och stress.

Psykiskt har jag en heldel kvar att jobba vidare med, är beroende av att veta exakt vad jag stoppar in i munnen. Vi ska inte tala om hur rädd jag är för att tappa kontrollen, som gör att jag går upp i vikt. Så ja jag är hindrad i vardagen, men samtidigt har det blivit en del av mig. Jättesvårt att förklara...

Hoppas ni uppskattade inlägget, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229