Psykisk ohälsa

3. Vad är KBT-E för något?
3. Svar: ”KBT-E är en kognitiv beteendeterapi anpassad till alla former av ätstörningar.
Behandlingen KBT-E (Cognitive behavioral treatment for eating disorders, CBT-E). Den är framtagen utifrån den transdiagnostiska KBT-teorin utvecklad vid Centrum för forskning på ätstörningar vid Oxford Universitet (Centre for Research on Eating Disorders Oxford, CREDO). Transdiagnostisk betyder att teorin och terapin är användbar med endast små förändringar på alla typer av ätstörningar. Denna metod har gott stöd i forskning. Vi arbetar utifrån en manual som anpassas utifrån din individuella problematik och dina aktuella svårigheter för att du ska bli fri från din ätstörning.”
Källa: Capio Ätstörningscenter!

4. Var det du eller dina föräldrar som tog hjälp från vården?
4. Svar: Det var mina föräldrar som tog kontakt med vården, pga. jag ville inte ha någon hjälp från vården. Då jag tyckte att jag inte var sjuk samt att jag kunde sköta om mig själv. Alltså var jag för sjuk, att fatta det beslutet just då, i min ätstörningsbehandling. Mamma ringde på en fredag kom jag ihåg, och på måndagen där på, fick mamma svara på massa frågor om min ätstörning utav en mall som de använder på ätstörningsenheten, i telefon. Därefter fick vi en tid ca. 2 veckor efter samtalet, så det gick ganska fort... Men under dem 2 veckorna fick jag väga mig hos skolsyster två gånger, samt prata med skolkuratorn nästintill varje dag.
5. Vad vägde du som minst?
5. Svar: För mig triggar siffror mig, vad andra i en ätstörning har vägds som minst. Så därför vill jag inte dela med mig av den vikten. Men jag kan säga att den vikten var långt ifrån hälsosam, dock så vet jag att många i anorexi har ”vägt” betydligt mindre. Men en ätstörning sitter inte i vikten, utom i huvudet. Pga. att ätstörningar är en psykisk sjukdom och ingen fysisk sjukdom, dock så kan man få fysiska symtom. Dessutom vill jag inte berätta vad jag vägde som minst, för det är min sak och ingen annans. Därför hatar jag när folk frågar; har du gått upp eller ner i vikt, den senaste tiden...
Hoppas jag kunde svara på era frågor, någorlunda bra! Annars får ni bara kommentera i kommentarsfältet, kram❤️

Gillar

Kommentarer

IsabellePettersson
,
mycket fint av dej att dela med dej av detta!! ❤️❤️nouw.com/isabellepettersson
ByAlma
,
Tack vännen! Det värmer❣️nouw.com/byalma
IP: 82.99.3.229