Hej! Igår la jag upp en fråga här på bloggen, samt på min Instagram, som lyder; Hej, vill ni ha en Q&A om anorexia? Det var ca. 4/5 som svarade att de ville ha en Q&A om anorexia, så då kör vi en frågestund om anorexi, direkt nu.

Jag har fått 5 frågor om just detta ämne, så jag besvarar frågorna i ordning på min DM (Instagram).

1. Fråga: Hur gammal var du när du insjuknade i anorexia?

1. Svar: Först och främst när jag insjuknade i en ätstörning, fick jag inte diagnosen anorexia pga. att min mens inte hade försvunnit i 3 månader i rad, dock så var min mens väldigt oregelbunden under denna period. Så jag fick diagnosen Ätstörning UNS, ätstörning utan närmare specifikation. Den diagnosen fick jag när jag var 13 år tror jag, men jag har nog uppfyllt kriterierna från 10 års åldern, tror jag!

Men efter att jag hade gått på ätstörningsenheten några månader, uppfyllde jag alla kriterier för Anorexia Nervosa. Då var jag ca. 13-14 år gammal.

2. Varför blev du sjuk i sjukdomen?

2. Svar: Oj, det kan jag tyvärr inte svaret på! Men jag tror att det berodde på flera aspekter, tex pga. min prestationsångest, min depression, min dåliga självkänsla samt att jag kände att jag var duktig på någonting och det var att gå ner i vikt. En annan anledning var också att jag vill ha kontroll över någonting och då fastnade jag på siffran på vågen, då jag såg att jag gick sakta men säkert ner i vikt. Det blev som ett kvitto på att jag hade lyckas...

Gillar

Kommentarer

Emmaakarlegrund
,
så fin du är! kram <3nouw.com/emmaakarlegrund
ByAlma
,
DUUU ÄR❤️nouw.com/byalma
IsabellePettersson
,
ByAlma
,
Ska världens finaste tjej säga❤️💫nouw.com/byalma
IP: 82.99.3.229