Prestationsångesten äter upp mig bakifrån

Hej mina hjärtan! Hoppas allt är bra med er!? Jag har dess värre inte mått så jättebra efter sportlovet. Ångesten och depressionen har varit mer påtaglig samt så har orken fallerat lite. Jag tror det bottnar i att vi har väldigt mycket i skolan just nu. Uppgifter ska in hela tiden, knappt så att jag hinner med. Jag vill ägna så mycket mer tid på mina skoluppgifter än vad jag hinner, men i lagom takt. Jag vill verkligen lyckas med mina skolämnen nu för nu är det spurtkampen in i mål.
Just nu så känns det som en stor bergochdalbana. Ena sekunden lyckas jag leverera skapligt medan andra sekunden så skiter sig allting, vilket gräver mig djupare ner i hålet. Fast det så krigar jag på för jag har inget att förlora.

Nu tänker ni säkert ”men det är bara en examination” men för mig så är det inte bara det. Det är en uppgift som jag har lagt extremt mycket tid åt samt velat lyckas med. Om jag därmed misslyckas med något skolarbete så kommer det ett hav av tårar och ångest. Ja, det kanske är lite sjukt, men så fungerar jag! Eller ytterligare sagt min starka prestationsångest. Den är fruktansvärd men snart så ska jag påbörja en psykoterapi, vilket känns så behövligt och viktigt. Kram, Kramis❤️

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

Felwan
Felwan,

Förstår precis vad du menar, men jag lovar, att göra sitt bästa räcker längre än man tror! Och såhär 3 år efter gymnasiet inser jag tt betygen faktiskt inte spelar någon roll alls! Kämpa på <3

nouw.com/felwan
Ingajohansson
Ingajohansson,

Var rädd om dej 💕

nouw.com/ingajohansson
ByAlma
ByAlma,

❤️❤️

nouw.com/byalma
Hanna
,

Hej!

Jag har själv själv haft fruktansvärd prestationsångest, speciellt under högstadie och gymnasiet och förstår verkligen hur du menar. Jag tyckte också att det var oerhört svårt att ta till mig - som du skriver, ”att det bara är en examination” - för någonstans är det studier man sysslar sig åt på dagarna - det blir ens identitet på något vis.

Jag vill bara att du ska komma ihåg att de egenskaper som du har - viljan att lyckas med det du ger dig in på, ambitioner att sträva högt och kämpa för att nå dit är det som räknas. Försök se prestationsångesten som en ”biverkan” på att du har driv framåt. Du ÄR inte prestationsångest, men du HAR prestationsångest pga massa fina egenskaper som du inte riktigt lärt sig hantera än.

Det låter toppen med psykoterapi!


Du klarar det här!!


ByAlma
ByAlma,

Nämen så fina ord! Det värmer verkligen! Jag blir så tacksam att det finns så fina människor som du❤️

nouw.com/byalma