Prestationsångesten äter upp mig bakifrån

Hej mina hjärtan! Hoppas allt är bra med er!? Jag har dess värre inte mått så jättebra efter sportlovet. Ångesten och depressionen har varit mer påtaglig samt så har orken fallerat lite. Jag tror det bottnar i att vi har väldigt mycket i skolan just nu. Uppgifter ska in hela tiden, knappt så att jag hinner med. Jag vill ägna så mycket mer tid på mina skoluppgifter än vad jag hinner, men i lagom takt. Jag vill verkligen lyckas med mina skolämnen nu för nu är det spurtkampen in i mål.
Just nu så känns det som en stor bergochdalbana. Ena sekunden lyckas jag leverera skapligt medan andra sekunden så skiter sig allting, vilket gräver mig djupare ner i hålet. Fast det så krigar jag på för jag har inget att förlora.

Nu tänker ni säkert ”men det är bara en examination” men för mig så är det inte bara det. Det är en uppgift som jag har lagt extremt mycket tid åt samt velat lyckas med. Om jag därmed misslyckas med något skolarbete så kommer det ett hav av tårar och ångest. Ja, det kanske är lite sjukt, men så fungerar jag! Eller ytterligare sagt min starka prestationsångest. Den är fruktansvärd men snart så ska jag påbörja en psykoterapi, vilket känns så behövligt och viktigt. Kram, Kramis❤️

Gillar

Kommentarer