Hej mina hjärtan! Detta inlägg kommer bli ett ganska allvarligt blogginlägg. Då jag tänkte ta upp ämnet prestationsångest och stress, som många skolungdomar är drabbade av, exempelvis jag! Om man sätter höga mål i skolan, så kommer man med all sannolikhet möta på perioder utav stress och i värsta fall prestationsångest. Perioder innan jullovet och sommarlovet brukar pressen och stressen öka, då slutbetygen ska sättas. Ni känner säkert igen er!?

Om man är drabbad under en längre period, så rekommenderar jag dig/er att söka hjälp. För prestationsångest kan vara skadligt både fysiskt och psykiskt. Man kan bland annat gå in i väggen eller drabbas utav en depression. Om man blir drabbad utav något sådant, så kan man bli riktigt sjuk. Jag tänker på döden i värsta fall, men det är väldigt ovanligt dock så förekommer det. Utmattningssyndrom och depressioner ska man alltså inte leka med. Man bör söka hjälp innan detta förekommer. För ca 1/3 kvinnor drabbas utav depression under sin livslängd. Medan män är något lägre i statistiken men ändå höga procent, ca. 20% drabbas utav depression. Många drabbas pga stress och höga krav utav omgivningen och sig själva.

Jag skulle säga att stress kan vara bra, då man kan stärkas av det och bli lite peppad inför ett prov exempelvis. Men om man är stressad under en längre period, så bör man söka hjälp omedelbart. Jag brukar säga att man kan inte kontakta en psykolog, kurator, sjuksköterska, läkare eller terapeut en gång för lite. För det visar bara att man är rädd om sig själv... Sköt om er hörni, så ses vi snart igen! Kram❤️

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229