Gott & Blandat

Bilderna är ifrån gårdagens utflyft!!!

Hej mina hjärtan! När jag tar upp detta ämne med min familj, både min släkt och basfamilj så blir dem lite halvt irriterade på mig, som leder till stora diskussioner eller bråk i värsta fall. Men varför inte bara lyssna på mig, när jag har en storvilja att förändra min livsstil, eller livsstil och livsstil. Det handlar ju bara om vad jag stoppar i munnen eller inte. Egentligen är det inte ett stort problem, i mina ögon! Därmed kan ni säkert lista ut vad jag vill förmedla i detta inlägg...

Jag vill bli vegetarian pga. många anledningar - men framförallt för att jag vill inte misshandla djuren, då jag är en djurmänniska samt att jag tycker att djur är lika värda som människor - vi människor är också ett djur (däggdjur). Varje år dödar vi människor 56 miljarder djur i slakthus. Över 3000 djur varje sekund. Många av dem lever i fruktansvärda förhållanden. Detta tycker jag är en mardröm!!! (OBS: BEROR EJ PÅ MIN ÄTSTÖRNING!)

Djur har ögon, vi förstår att de kan se. Djur har näsor, vi förstår att de kan lukta. Djur har öron, vi förstår att de kan höra. Varför skulle de inte ha hjärnor? Djuren kan känna rädsla. Varför förtjänar de att slaktas i hundratals miljoner varje dag?

Fler anledningar till varför du borde bli vegetarian

- Studier har visat att människor som inte äter kött löper en betydligt mindre risk att drabbas av cancer.

- Att äta ett kilo kött gör större skada på miljön än 25 mils bilåkning, visar en rad studier. Produktionen av kött är en av de största anledningarna till våra akuta miljöproblem.

- Våra tänder, händer och instinkter talar sitt tydliga språk: den mänskliga kroppen är byggd för att vara vegetarian. Vi ska egentligen inte äta kött.

- Varför, kött är ju inte alls dyrt? Nja, det är en halvsanning – ofta är vegetarisk mat billigare. Dessutom kostar ofta vård och mediciner – något man ökar risken för att tvingas använda om man äter kött.

- Ja, kött kan vara fruktansvärt gott. Men faktum är att det idag nästan alltid finns mängder av vegetariska alternativ, som inte bara är nyttigare utan även väldigt goda.

- Undersökningar säger lite olika saker, men en sak är säker: som vegetarian löper man betydligt mindre risk att drabbas av hjärtsjukdomar.

- Omkring 800 miljoner människor har idag inte tillräckligt med mat. Det krävs flera kilo säd för att producera ett kilo kött. Om alla människor struntade i kött hade vi haft mer mat än nödvändigt för att stoppa världshungern.


KRAM, KRAM, KRAM <3 

Gillar

Kommentarer

Amysworld
,
ByAlma
,
❤️❤️nouw.com/byalma
lovebyagge
,
Jättebra inlägg, jag har varit vegan sen 2016 och det är absolut det bästa valet jag gjort. Anledningen var djuren men sen märkte jag hur många fler fördelar en vegansk kost tillförde. Jag har varit djuvän enda sen jag föddes så att jag skulle bli vegan var bara en tidsfråga. Jag blev vegetarian första gången 2008 och var det i två år men sen fungerade det inte när jag gick i ätstörningsbehandling då det blev för svårt för mig att fixa maten själv. Så bestämde mig för att bli det när jag blev frisk och vuxen. Och 2016 blev jag vegatarian en kort period och sen vegan och nu har vegansk kost fungerat utmärkt i ätstörningsbehandlingen. 😊 ett tips är att ta det stegvis. Börja med att utesluta kött och så äter du både fisk och vegetariskt. Sen kan du ta bort fisken och ät endast lakto ovo vegetarisk kost. Sen om du skulle vilja gå vidare efter det så är det bara att fortsätta stegvis 😊 Kom bara ihåg att få i dig alla näringsämnen och att en vegetarisk/ vegansk kost kräver större volym i mat. nouw.com/lovebyagge
ByAlma
,
Åh tack snälla för råden, fina du! Det betyder mycket för mig, då jag inte är van vis vegetarisk mat, då hela min familj äter kött. Dock så vill ju ja blir vegatrian, pga. många anledningar som jag skriver i inlägget. Men jag tror jag får vänta tills jag fyller 18 år eller blir frisk i min ätstörning, då jag måste få i mig alla vitaminer osv. Självklart kan man få det genom vegetariskmat, men jag måste nog läsa på lite mer... Dock så längtar jag till den dagen, då jag sätter igång på riktigt med vegatrisk mat... Kram❤️❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229