Om inte nu, när annars?

Capio Ätstörningscenter

Om inte nu, när annars...?

Hej mina hjärtan! Hoppas ni sovit gott. Det har jag gjort till och från. Vaknade rätt många gånger inatt och vred & vände på mig. Det är mycket tankar nu inför den kommande tid. Halva mig vill fullfölja denna vistelse felfritt medan andra halvan vill stanna hemma i anorexins vardag. Inte påbörja någon behandling samt öka de där kilona. Men jag vet också innerst inne att om jag ska få någon framtid bör jag utmana mig alltmer. Det går liksom inte att stanna kvar i bubblan.

Energin räcker inte till, vänner uteblir och skolan går åt skogen. Nej, jag måste påbörja behandlingen oavsett om jag vill eller inte. Jag tror att min omgivning har fått nog. Men också jag själv till stor utsträckning för jag orkar inte längre med all den ångest anorexin innefattar. Jag vill må bättre. Men jag är livrädd för att lämna min allra största trygghet här i livet, nämligen anorexins väggar.

Jag vill leva det där ”vanliga” tonårslivet med massvis av vänskap, kärlek och vad det nu innebär. Hela min tonår har förstörts av denna sjukdom. Jag har inte valt det själv utan ätstörningar är inget man väljer. Det är ångesten som tar över valen och gör dessa till handlingar. Man har inget att säga till om när man väl är nere i svackorna. Svagheten trycker ner en. Den ätstörda delen är inte nöjd förrän man ligger i begravningskistan. Tragiskt nog, eftersom då har anorexin vunnit.

Men mitt friska tänk kämpar mot att komma upp på fötter igen. Att våga ta den hjälpen från vårdens håll som jag till stor del har strävat emot under tidigare behandlingar. Nu ser jag ingen annan utväg än att gå mot det friska. Frågan är bara om jag är redo att strida emot ångesten. Kanske, kanske inte? Men om inte nu, när annars...?

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

alvaalinnea
alvaalinnea,
Det är helt okej att tycka det är läskigt! För det är det... Det blir en omställning. Men du är stark o kämpar på så detta klarar du!🥰❤️nouw.com/alvaalinnea
ByAlma
ByAlma,
Tack bästa du! Jag kämpar på😔❤️nouw.com/byalma
Emma_Hedberg
Emma_Hedberg,
Du ä stark och klarar det❤️❤️nouw.com/emma_hedberg
ByAlma
ByAlma,
Tack finis😘nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229