Mobbing kan ta död på en människas liv!

Psykisk ohälsa

När de flesta människor tänker på mobbning, så tänker de flesta på att man blivit slagen eller taskigt bemött fysiskt. Men mobbning kan se ut på många olika sätt. Det kan tex vara att man blir retad, förlöjligad, slagen eller kränkt. Man kan förstöra en människas liv utav en endaste kommentar. Ca. 60 000 barn i Sverige är utsatta för mobbning. Fattar ni att 60 000 barn är utsatta för mobbning. Det motsvarar 1-2 barn i varje klass. 20 procent har blivit kränkta av en annan elev det senaste året.

Jag lägger ut detta inlägg. Då det värsta jag vet är mobbning. De flesta som blir utsatta utav mobbning är de "svaga" personerna, som kanske inte mår så jättebra. För de är "lättast" att vara taskiga mot! Men som jag tror, är att de som mobbar inte alla gånger i själva verket mår så jättebra heller. Det kan bero på många olika saker och den lättaste utvägen är att vara taskig mot andra människor. Men det jag inte fattar är de som står bredvid och hänger på. Mår inte de heller bra, eller vågar de inte säga till? Jag tror också att många ungdomar vill vara "coola" för sina klasskamrater. Men i mina ögon är man "coolare" om man vågar säga ifrån, istället för att bara stå där och hänga på!

Jag kan erkänna att jag är en utav de människor som bara står bredvid och inte säger någonting. Men jag har funderat mycket på det och jag har kommit fram till, att då gör jag lika mycket fel. Men i själva verket vågar jag inte säga ifrån. Jag tror att 90% av fallen är så! Man skulle kunna diskutera om detta i år hundranden. Men varför ja la upp detta inlägg är för att jag vill stoppa mobbning. Jag tror vi tillsammans kan göra det, genom att alla som står bredvid den som mobbar. Kan säga ifrån tillsammans...

Detta inlägg vart ganska långt, men det var så pass viktigt ämne att ta upp. Så var bara tvungen, för vill kunna hjälpa människor i nöd. Mobbning kan leda i värsta fall till döden. Ca. 45 barn tar sitt liv per år för att de har blivit mobbade under en längre tid. Det är 45 barn för mycket! Men det är inte bara 45 barn som försöker ta sitt liv, det är desto mer pga. av mobbning. Vi måste sätta stopp för MOBBNING!

Hoppas ni uppskattade detta inlägg så hörs vi lite senare, kram❤️

Gillar

Kommentarer

Freedomfight
Freedomfight,
Boken jag skrivit är anti-mobbning och den lyfter flera olika sorters av mobbning. Cybermobbning. Fysiskmobbning. Psykisk mobbning. Den berättar att alla sorters ut av mobbning kan skada en person. Jag har själv i flera år varit utfryst och mobbad. Psykisky och fysislt. Det är viktigt att prata om.nouw.com/freedomfight
ByAlma
ByAlma,
Absolut, bra att du vågar berätta din historia. Det är en förebild för många människor☺️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229