Mitt största problem med anorexin!

Hej mina hjärtan! Jag har hört talas om här på bloggen, att ni önskade ett inlägg om vad jag har för psykiska symtom kvar på grund av min anorexi. Jag tror ni menar vad som jag har kvar att jobba med? Det är många saker kvar för mig att jobba med, allt från själ till kroppen. Rädslan och otryggheten i denna sjukdom, är det jobbigaste!

Det jobbigaste med sjukdomen i dagsläget är den psykiska delen, fast att jag har några få delar kvar när det gäller den fysiska delen. Hursomhelst är mitt största problem psykiskt - jag har en stor rädsla för att tappa kontrollen. Det är svårt att förklara, men tänk så här:

Om du var barnvakt till ett barn, medan hens föräldrar var bortresta. Under denna tur som föräldrarna var bortresta, hade DU ansvaret för barnet. Då du hade tackat ja till ”erbjudandet”. Under denna period eller vistelse blev du osäker på dig själv, på grund av att du var orolig och osäker på att slarva bort detta barn, eller göra något fel...?

Dagarna gick och hur längre veckorna försvann blev du allt oroligare och oroligare. Då barnets riktiga föräldrar aldrig hörde av sig, samt kom hem! Så tillslut när månaderna hade flugit förbi, fick du ett mer ansvar att sköta om detta barn på bästa sätt. Men samtidigt blev barnet din trygghet, efter varje dag som gick på grund av att barnet blev som en vardag för dig, samt din trygghet & EN KONTROLL, precis så känner jag mig med anorexin. En viktig punkt i mitt liv, som har vuxit fram och blivit min vardag. Problemet är att kontrollen inte var bra för mig samt mycket ansvar och upptagenhet, som kanske inte är det allra bästa för mig/dig just nu... Men fortfarande en trygghet, som är viktig för dig, som är extrem svår att bryta...

Några av er förstår nog, medan andra fattar ingenting vad jag talar om... Men kan nog inte förklara det bättre än så här. Så hoppas någon förstår mig, kram❤️

Gillar

Kommentarer

nikolinapettersson
ByAlma
ByAlma,
Tack snälla❤️
nouw.com/byalma