Mitt matschema | Ätstörningsenheten

Hej på er! Just nu sitter jag i bussen, påväg till en kompis. Ska bli superkul! Nu till ett litet mer seriöst inlägg nämligen mitt matschema. Detta schema som är till för mig och mina medkämpar, men det jag ville komma till iallafall är att jag inte uppnår alla mål ännu. Men framförallt inte mängden! Sen ska jag också dricka näringsdrycker men det har jag totalt vägrat, då det är mitt absolut värsta fiende. Jag tänkte markera det jag äter och vissa hur mitt matschema är upplagt...

08.00 Frukost, en macka med smör, ost/skinka samt någon grönsak. 3 dl yoghurt/kvarg + 1 dl müsli. Ett glas juice eller lättdryck. Man kan även få välja på 3 dl gröt + sylt och mjölk istället för yoghurten. Juicen kan man välja bort mot en kopp te.

09.30 Mellanmål, en macka med smör, ost/skinka samt en grönsak. Ett glas mjölk ingår även till denna måltid.

12.00 Lunch, en måltid enligt tallriksmodellen, 1/3 protein, 1/3 kolhydrater, 1/3 grönsaker. Det ingår även ett glas mjölk. (Jag äter av alla delar men inte så mycket av all mängd, kolhydraterna).

14.00 Mellanmål, en macka med smör, ost/skinka samt en grönsak. Ett glas mjölk ingår också. Eller 3 dl yoghurt/kvarg + 1 dl müsli.

17.00 Middag, en måltid enligt tallriksmodellen, 1/3 protein, 1/3 kolhydrater, 1/3 grönsaker. Det ingår även ett glas mjölk. (Jag äter av alla delar men inte så mycket av all mängd, kolhydraterna).

20.00 Kvällsfika, en macka med smör, ost/skinka samt någon grönsak. 3 dl yoghurt/kvarg + 1 dl müsli. Ett glas juice ingår också. Det funkar bra med en kopp te istället för ett glas juice där också.

Hoppas ni tyckte inlägget var lite intressant, så får ni ha en bra dag, kram❤️

Kram, Kramis <3

Gillar