God morgon Almas fina läsare. Hoppas ni har en bra dag hittills. Det har jag men dock har jag haft mycket tid eftersom mycket annat tar energi och kraft. Idag tänkte jag skriva om mina absolut bästa serier. Och den solklart bästa är Störst av allt av Hanna Ardéhn och Felix Sandman i huvudrollen. Kriminalserien är baserad på Malin Persson Giolitos roman Störst av allt från 2016. Jag tycker den var fantastisk. Den var väldigt klar genom hela handlingen och var spännande genomgående. Jag tycker handlingen var bra, och den boken handlade om Maja som var misstänkt för ett mord på sina klasskompisar och hennes pojkvän Sebastian. Det enda man får veta om själva händelsen från början är det var en skottlossning i ett klassrum och när polisen kom var det bara en som hade överlevt, Maja. Som tittare får man följa med under rättegången och sedan under programmets gång veta om vad som egentligen hände inne i klassrummet. Förutom rättegången får man även se Majas tillbakablickar på situationen.

Betyg: 👍👍👍👍👍

The Resident är en serie som jag nördat igenom. Jag älskar allt inom sjukvården så därför har denna serie lockat mig. Väldigt bra program som bygger på flera olika huvudpersoner men framförallt en AT-läkare och hur intensivt det är på akuten. Det kommer in flera fall varje dag men det finns även patienter som kommer och går hela tiden. Programmet är väldigt lärorikt och man lär sig mycket om olika mediciner och olika behandlingar. Det utspelar sig på ett sjukhus som heter Chastain Memorial Hospital. Serien bjuder på både känslor och intriger, men avslöjar också sanningen om vad som händer på landets sjukhus och de etiska problem som personalen står inför. I rollerna ser vi bland andra Matt Czuchry, Emily VanCamp, Bruce Greenwood och Manish Dayal.

Betyg: 👍👍👍👍👍

Syrror i TV4. Är en svensk serie som handlar om ett sjukhusdrama där fyra sjuksköterskor på en akutmottagning i Stockholm står i centrum. Under programmet av syrror får du följa med på sjukhuset där det kantas av dramatik, spänning och romantik. Programmet är väldigt intressant om man gillar sjukvården, och du får se sjuksystrarna tillsammans med kollegor tampas med tuffa fall och trassliga privatliv. Syrror utspelar sig på en akutmottagningen och traumaavdelningen på ett av Stockholms större sjukhus. I serien får tittarna lära känna sjuksystrarna Iris (Celie Sparre), Julia (Marall Nasiri), Malin (Tanja Lorentzon) och Carina (Jeanette Holmgren). Alla vårdare har även ett privatliv som man får följa med på under programmets gång.

Betyg: 👍👍👍👍

Bron är en av mina absoluta bästa serier. Tyvärr var det ett tag sedan en nya säsong lanserades. Det är en kriminalserie som handlar om två olika poliser, Saga Norén som har en gravare asperger - och Martin Rohde. När ett brott sker i närheten av bron mellan Danmark och Sverige faller det inom båda ländernas jurisdiktion och utredarna samarbetar för att hitta mördaren. Morden antyds ha sociala och politiska motiv. De visar sig ingå i en lika sofistikerad som djävulsk hämnd. Jag tycker serien aldrig blir långtråkig och man kan lätt titta på flera avsnitt varje dag utan att tröttna. Huvudpersonerna är egentligen Sofia Helin och Thure Lindhardt. Nu finns det 38 avsnitt publicerade, 60 min per avsnitt.

Betyg: 👍👍👍👍

Jag har inte tittat på så många serier. Men för väldigt många år sedan kollade jag jämt på Solsidan. Det är en väldigt bra komediserie som bygger på tre familjer som bor i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Alla familjer har olika status där en familj är jättelika, en familj medelrika och en familj som är jättesnåla. Jag älskar deras serie men den kanske är rätt uttjatad nu eftersom det var så många årsedan den publicerades.
De medverkade är Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin och Malin Cederbladh.

Betyg: 👍👍👍

Gillar

Kommentarer

Mylennartsson
,
Störst av allt är verkligen superbra! Mina favvoserier är annars One tree hill, Gossip Girl och Game of Thrones.nouw.com/mylennartsson
ByAlma
,
Tack för tipsen bästa du! Hoppas allt är bra med dig vännen. Kram, Kramis❤️nouw.com/byalma
Dannieb
,
ByAlma
,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229