Lockigt hår med olika strategier

Hej på er! Detta inlägg kommer handla om hur man får lockigt hår på olika strategier. Jag har valt ut de 4 vanligaste sätten för att få ett snyggt lockigt hår. Så får ni gärna skriva vilket resultat ni tyckte var snyggast?

Innan jag börjar tipsa, så tipsar jag er att använda värmeskydd, då håret slits av att använda varma föremål. Iallafall om man plattar eller lockar håret varje dag!

En helt vanlig plattång! Man kan använda nästan vilken vanlig plattång som helst. Mitt tips till er är att ha en liten rund plattång vid spetsen, så går det lättare att locka håret och dessutom blir ett betydligt snyggare resultat. Själv tycker jag plattång är en av de finaste sätten att få ett neutralt lockigt hår tills vardag.

Här kommer en bild på ett lockigt hår fast med en locktång. När man köper en lite dyrare locktång så får man oftast lite mer alternativ på hur lockarna ska se ut. Om dem ska vara stora eller mindre lockar och vilken volym och värme locktången ska ha, när man lockar håret. Älskar att använda locktång på fester eller annan festlighet. Negativa saken enligt mig med locktång är att lockarna blir åt samma håll och storleken på lockarna blir dess like.

Jag valde denna locktång men är lite osäker på hur "populär" själva maskinen är. Jag har locktången själv och jag tycker att man får ett jättefint resultat om man kammar ut lockarna med en borste. Glöm inte att lockarna behöver svalna först, så inte lockarna åker ut av borstningen. För annars blir håret så himla stort och onaturligt. Brukar dock själv locka håret på kvällen och använda mig av hårsprej under natten. Sedan när jag vaknar har lockarna gått ut lite under nattens gång och resultat blir finare och mer naturligt!

Locktången heter: babyliss curl secret och kostar ca 1399 kr.

Fint små lockigt hår utan värme. Ni kan säkert själv gissa vilken metod personen använts sig av. Nämligen av flätor! Man ska dock fläta håret när det är fuktigt typ efter en varm dusch. Jag rekommenderar att sova med flätan eller flätorna under natten. Då hinner det bli lockigt och lockarna håller bättre under dagen därpå. Ett jättebra sättet att få lockigt hår utan att använda värme, som sliter på håret enormt mycket.

Hoppas ni uppskattade inlägget! Så får ni kommentera vilket resultat som ni tyckte blev finast? Kram❤️

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

Starkareändutror
Starkareändutror,
Jag brukar köra på flätor eftersom det går snabbt och man slipper göra så mycket. Fast jag skulle verkligen vilja lära mig att göra sånna lockar med locktång någongång! Superfint!
nouw.com/starkareändutror
Fågelunge
Fågelunge,
vore kul att ha lockar.
nouw.com/fågelunge