Mina funderingar & frågeställningar

Människors berättelser genom helvetet:

Mona, 57 år, är anhörig till sin make som drabbades av tarmcancer med spridning via lymfvätskan. Han behandlades med operation och 10 cytostatikabehandlingar och är idag frisk.

Anders är 48 år och fick bukspottskörtelcancer för fem år sedan. Fyra återfall sedan dess har gett upphov till metastaser i både lever och tarm. Han har fått flera omgångar med cytostatika och genomgått flera olika operationer. Just nu är han cancerfri.

Marie, 40 år, drabbades av bröstcancer, fortfarande under behandling med cytostatika, har fått 6 kurer, får antikroppar, ska ta bort ett bröst och strålas.

Camilla är 39 år och hon fick ett besked om tjocktarmscancer våren 2010. Cancer hade spritt sig och hon har idag ett 20-tal metastaser i levern, vilka inte går att operera. Nu går hon på reducerad dos cytostatika med målsättningen att i första hand stoppa tillväxten av tumörerna.

Läkaren med tårar i halsen - vi har gjort allt vi kan!

Kelly Mills sitter vid sin mammas säng på sjukhuset. Mammas hår har fallit av i tussar och ligger som små änglar på kudden. Hon klappar på sin mammas fötter även om hon egentligen inte får. Det här är den då tonåriga Kellys berättelse om den långa resan mot slutet efter att ha drabbats av bröstcancer.

Min fru fick diagnosen hudcancer efter att ett litet märke på ena knät börjat klia. Eftersom det upptäcktes tidigt skulle det enligt läkaren inte vara någon fara för spridning. Fel! Ganska snart dök den upp i lymfkörtlar på flera ställen med operationer som följd. Då hade två år gått. I den vevan insjuknade vår yngste son, tio år gammal, med svårighet att äta och kraftig avmagring som följd. Han tappade en tredjedel av sin vikt på ett halvår. Läkarna stod frågande. Till slut beslöt man sig för röntgen av huvudet. En pingisbollstor tumör hittades i lillhjärnan. Det blev ilfart till Akademiska sjukhuset i Uppsala då trycket i hjärnan var allvarligt stort.

Sebbe ska snart dö. Det vet han. I september ska han fylla 16 och han hade velat ha det här sommarlovet. Bara ett till. Bada, köra moppe och spela fotboll. När smärtan är som värst ligger Sebbe helt stilla. Fokuserar på någonting roligt.

BLI MÅNADSGIVARE NU om du vill RÄDDA LIV - Cancerfonden, det gör skillnad!

Gillar

Kommentarer

celinelundqvists
,
Alltså cancer är verkligen det värsta som finns, alla har någon i sin närhet som är drabbad/har dött av det </3 Så fint inlägg!nouw.com/celinelundqvists
ByAlma
,
❤️❤️nouw.com/byalma
happyM
,
Fy fan för cancer, har tagit många människor i min närhet. Fy verkligen.. <3nouw.com/happym
ByAlma
,
❤️😢❤️nouw.com/byalma
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229