Jag reder ut era frågetecken

Hur mår du? Jag mår sådär i dagsläget. Om jag ska vara ärlig så mår jag inte superbra. Jag har mer ångest en på länge samt känner mig allmänt nedstämd nästintill hela tiden. Jag tror det bottnar i att jag har lagt mitt mående i skymundan i flera månader och använt mig av pluggandet som en slags flykt. När jag pluggar så fäster jag mig in i skolarbetet och tänker inte på någonting annat än just skolämnet. Detta är i sig en fördel då jag vet hur jag ska döva min ångest, men att låta bli att tänka och känna skapar också hinder på lång sikt och där befinner jag mig just nu. En känsla av att förtvivlan över tillvaron.

Varför har du haft ett så långt uppehåll från bloggen? Jag ska vara ärlig och säga att mitt liv har bestått av mycket plugg på senaste tiden. Om jag inte har pluggat så har min kalender varit fullbokad i form av sovmorgnar, samtal inom vården, promenader i friska luften eller annat smått och gott. Lusten att blogga har funnits där samtidigt som orken och tiden har varit borta.

Hur går det på psykoterapin? Jag har hoppat av min behandling i dagsläget, pga, privata skäl. Jag kan nämna att jag inte klickade med min psykoterapeut till 100%. Hon var jättetrevlig, snäll och erfaren men jag kände mig inte riktigt förstådd. Just nu letar jag efter en ny behandlare för att påbörja en ny behandling.

Umgås du ofta med vänner? Nix, det gör jag inte! Detta beror på många anledningar inte minst på coronapandemin, Jag är inte rädd att bli drabbas själv men jag har respekt för den, samt är lite smått orolig för att jag ska drabba någon i min närhet såväl att någon annan ska insjukna. Inte minst sagt mina mor- och farföräldrar som är i riskzonen då de är några år äldre än 70 plus. Sedan har jag inte mått hundraprocentigt, haft tillräckligt med ork, haft mycket i skolan samt så bor de flesta av mina allra närmaste vänner minst 60 minuter bort. Jag tror därav att vara på plats i skolan rent fysiskt har en stor inverkan i mitt psykiska mående, med tanke på den sociala miljön.

Om du skulle hålla på med någon sport, vad skulle det vara? Oj, den var svår! Jag tror det skulle bli antingen längdskidåkning eller agility med min hund Enya.

Har du varit i stugan under lovet? Det stämmer! Jag har varit i Sälen en vecka under jullovet, från söndag vecka 52 fram till söndag vecka 53.

Om du fick drömma, vad skulle ske i ditt liv nu? Jag skulle vilja veta facit 1 år framöver, för att inte behöva lida av den där förbaskade framtidsångesten. Den ångesten jag känner inför framtiden är en hemsk tanke att leva med, samt som är med och påverkar min dagliga vardag åt negativa riktningen.

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

nellielillskog
nellielillskog,

Ta hand om dig fina! Du är grym 👏🏼 Glöm inte det 🤍

nouw.com/nellielillskog