Inre & yttre PRESS!!!

Hej mina hjärtan! Häromdagen kom jag på att tänka på en sak, som jag inte kunde släppa taget om. Därför tänkte jag att vi skulle reda ut problemet eller frågeställningen här...

Varför har vi ett ideal som säger att vi ska vara si eller så, men inget ideal som säger att detta är förbjudet, att se ut eller vara på ett visst sätt? Förstår ni vad jag menar? Kan vi inte hjälpas åt att ändra på dessa ideal och tänka att vi ska inte vara på ett visst sätt, utan att vi faktiskt är bra som vi är. Men däremot ha tydliga regel samt ideal med riktlinjer att vi ska följa idealet efter vett och etikett?


Idealet påpekar att vi ska vara smala, se bra ut, vara lyckliga, ha bra betyg i skolan, skaffa många vänner och ha köpa den nya cykeln på marknaden. Men om vi inte lyckas uppnå alla kriterier, som de flesta människor inte gör - så får vi ändå inte höra hur värdelösa vi är, pga. att vi inte fick betyget A. Eller säger era familjemedlemmar, vänner samt lärarna på skolan, att ni är kass då ni inte fick det där drömbetyget? Ett exempel är att om du får ett A i slutbetyg eller ett C, så bryr sig förhoppningsvis inte dina kompisar om det!? Isåfall är det inga riktiga vänner. Det jag ville komma framtill är att om man sätter målet att uppfylla alla kriterier i ett flertal ämnen och pressar sig till det, men resultatet blir att man blir utbränd.

Om man gått in i väggen, så orkar man knappt ingenting - från sängen till badrummet. Det kan vara en rejäl kamp att genomföra. Ja du har uppfyllt skol- kriterierna för idealet men vad hände med resten av kriterierna?


All sannolikhet är att du kommer inte orka att träffa dina vänner, fixa i ordning dig eller ha möjlighet att gå till marknaden för att köpa den där cykeln. Då du knappt orkar gå upp från sängen in till badrummet, vilken förebild är du då? Detta inlägg blev kanske blev lite rörligt, men jag hoppas innerst inne att ni förstår vad jag menar? Idealen är ofullkomliga och består bara av en inre och yttre press. Därmed ber jag dig att aldrig trycka ner på dig själv samt glömma bort att du är bra som du är - kramis <333

Kram, Kramis <3

Gillar

Kommentarer

Starkareändutror
Starkareändutror,
Åh vad klokt!! Precis vad jag behövde läsa! Det är så himla sorgligt atg vår värld ser ut som den gör, med alla krav och all press. Låt oss kämpa för en bättre värld!
nouw.com/starkareändutror
ByAlma
ByAlma,
Håller verkligen med dig! Detta är något vi svenskar måste arbeta med - tillsammans blir vi starka! Kramis❤️
nouw.com/byalma
dearstress
dearstress,
så sant! 🦋
nouw.com/dearstress
ByAlma
ByAlma,
Verkligen❣️
nouw.com/byalma
linaahnberg
linaahnberg,
Gud så otroligt klokt och bra skrivet! Kram ❤
nouw.com/linaahnberg
ByAlma
ByAlma,
Tack vännen! Kramis❣️
nouw.com/byalma